Meloni expressa la seva preocupació

Cinc encaputxats destrossen l’entrada de l’edifici que acull el consolat italià de Barcelona

  • Els atacants també han vandalitzat un mural de l’escultor Josep Maria Subirachs en el qual han escrit «Estat italià assassí»

Cinc encaputxats destrossen l’entrada de l’edifici que acull el consolat italià de Barcelona

EL PERIÖDICO

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
EFE

Cinc encaputxats van destrossar divendres cap a les 10 de la nit l’entrada principal de l’edifici del carrer Aribau de Barcelona. Es tracta d’un bloc d’oficines en el qual es troba el Consolat General d’Itàlia a Barcelona. Els assaltants van trencar la porta de vidre de la finca, van llançar pots de pintura vermella i van pintar un mural de l’escultor Josep Maria Subirachs amb les inscripcions: «Estat italià assassí» i «llibertat Cóspito».

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per trobar els encaputxats i alguns agents de la Policia Nacional s’han acostat aquest dissabte al matí per interessar-se pels fets.

L’atac ha sigut registrat per una càmera de seguretat ubicada a l’entrada. Segons fonts veïnals, no es tracta de la primera acció de protesta dirigida contra l’edifici des que allotja el consolat italià. En les últimes setmanes hi ha hagut manifestacions en suport a l’anarquista Alfredo Cóspito, que «fa dos mesos que està en vaga de fam» en protesta «contra el sistema penitenciari» italià que el manté tancat des de fa deu anys, segons recull en un comunicat de suport la Confederació General del Treball (CGT).

Aquest incident ha coincidit amb un altre produït a Berlín. A la ciutat alemanya s’ha cremat el cotxe d’un funcionari de l’ambaixada italiana en un incendi provocat. Els dos casos han provocat la reacció de la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, que els segueix «amb preocupació i atenció».

A l’incendi provocat del cotxe del primer conseller de l’ambaixada italiana a Berlín, Luigi Estero, «s’uneix la violació del nostre Consolat General a Barcelona amb actes de vandalisme», ha indicat Meloni en una nota difosa pel Govern italià.

Per la seva part, el vicepresident i ministre d’Exteriors italià, Antonio Tajani, ha donat més detalls de l’atac a Barcelona a través d’un comunicat en el qual va demanar «plena llum» sobre la «dinàmica d’aquests actes».

Notícies relacionades

«Ahir a la tarda, desconeguts van trencar la finestra de l’edifici on es troba el Consolat General a Barcelona i van pintar en una paret de l’entrada de l’edifici», ha detallat Tajani.

La policia autonòmica catalana no tenia notícies del succés aquest dissabte al matí, mentre que fonts diplomàtiques italianes consultades defineixen l’ocorregut com un «acte vandàlic», sense oferir de moment més detalls.