A l’Open d’Austràlia

El pare de Djokovic es fa fotos amb la Z, el símbol de Rússia en la guerra contra Ucraïna

  • Segueix les últimes notícies de la guerra en directe

El pare de Djokovic es fa fotos amb la Z, el símbol de Rússia en la guerra contra Ucraïna

EFE/ANDREJ CUKIC

2
Es llegeix en minuts
France Presse

El pare del tennista serbi Novak Djokovic es va fer fotos a l’Open d’Austràlia amb aficionats amb simbologia prorussa, com una bandera d’aquest país amb el rostre de Vladímir Putin, segons un vídeo publicat en mitjans locals.

L’escena es va gravar presumptament després del partit de quarts de final entre el seu fill i el rus Andrey Rublev, durant el qual es va veure simbologia pro Moscou a les grades malgrat que els organitzadors del torneig ho han prohibit.

En el vídeo publicat a YouTube i recollit per diversos mitjans australians, es veu Srdjan Djokovic fent-se fotos al costat d’un home amb una bandera russa amb el rostre de Putin i una samarreta negra amb la lletra Z, convertida en un símbol de suport a la invasió d’Ucraïna.

D’acord amb els diaris locals ‘The Age’ i ‘The Sydney Morning Herald’, el pare del tennista diu en serbi «llarga vida a Rússia».

L’Obert d’Austràlia va prohibir la setmana passada aquesta simbologia a les seves instal·lacions després de l’aparició de banderes russes durant un partit de primera ronda entre una jugadora d’aquest país i una altra d’ucraïnesa.

«Símbols inapropiats»

Però dimecres, la policia australiana va interrogar quatre aficionats per haver exhibit, a l’acabar el partit entre Djokovic i Rublev, «banderes i símbols inapropiats i per haver amenaçat els guàrdies de seguretat», havia indicat la federació australiana de tennis.

L’ambaixador d’Ucraïna a Austràlia, Vasil Miroixnitxenko, va assegurar que era «una vergonya». «És el paquet sencer. Entre les banderes sèrbies hi ha: una bandera russa, Putin, el símbol Z, la bandera de l’anomenada República Popular de Donetsk. És una vergonya...», va escriure.

Durant el partit entre Djokovic i Rublev, un home fotografiat per l’AFP lluïa una samarreta negra amb una ‘Z’ de color blanc.

Notícies relacionades

Des de l’inici de la invasió d’Ucraïna, els jugadors de Rússia i Bielorússia, país aliat de Moscou, competeixen sota bandera neutral en la majoria de competicions, incloent-hi l’Obert d’Austràlia.

Aquest Grand Slam va rebre pressions per prohibir la seva participació com va fer l’any anterior el torneig de Wimbledon.