La invasió d’Ucraïna

Rússia llança una seriosa advertència: «Porten el món a una guerra terrible»

Rússia llança una seriosa advertència: «Porten el món a una guerra terrible»

ANATOLII STEPANOV/AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Duma de l’Estat, o Cambra de Diputats de Rússia, Viatxeslav Volodin, ha advertit que els subministraments d’armament d’atac a Ucraïna provocarien una «catàstrofe global».

Volodin ha recalcat en el seu compte de Telegram que si els Estats Units i els seus aliats de l’OTAN envien a Ucraïna armament que sigui utilitzat per assestar atacs a ciutats i intentar capturar territoris russos, hi haurà «mesures de resposta amb l’ús d’armes més potents».

«Donada la superioritat tecnològica de les armes russes, els polítics estrangers que prenguin aquest tipus de decisions han de comprendre que això podria acabar en una catàstrofe mundial que destruiria els seus països», explica en el seu compte de Telegram.

Responsabilitat

El dirigent ha remarcat que, si els Estats Units i els membres de l’OTAN decideixen enviar armes perquè Ucraïna les utilitzi per atacar ciutats o mirar d’aconseguir territoris que estiguin sota domini rus, Moscou prendrà «represàlies amb armes més potents».

En aquest sentit, Volodin ha destacat el rol que exerceixen els Estats Units, França i Alemanya, així com el d’altres governs europeus. El dirigent els ha reclamat responsabilitat: «Han de ser conscients de la seva responsabilitat davant la humanitat». «Amb les seves decisions, Washington i Brussel·les porten el món a una guerra terrible», ha afegit.

Notícies relacionades

I ha completat la seva reflexió amb una referència a les armes de destrucció massiva. «Els arguments que les potències nuclears mai han utilitzat armes de destrucció massiva en conflictes locals no se sostenen, perquè no han vist amenaçada la seguretat dels seus ciutadans ni la de la seva integritat territorial», ha emfatitzat. 

Volodin ha afirmat que el Kremlin es reserva el dret a respondre amb armes nuclears o qualsevol tipus d’arma de destrucció massiva davant ofensives contra Rússia o els seus aliats utilitzant aquestes armes i en què es recorri a armament convencional però posin en perill l’existència de l’Estat rus.