Operació antigihadista

Espanya i el Marroc desarticulen una cèl·lula terrorista d’Estat Islàmic que operava en tots dos països

La policia deté tres persones que estaven disposades a atemptar i tenien intenció de viatjar al Sahel per unir-se a les files del grup terrorista

Espanya i el Marroc desarticulen una cèl·lula terrorista d’Estat Islàmic que operava en tots dos països
1
Es llegeix en minuts
Marc Ferrà
Marc Ferrà

Periodista

ver +

Les autoritats espanyoles i marroquines han desmantellat una cèl·lula terrorista afiliada a Estat Islàmic que operava en tots dos països. En una operació conjunta, la policia ha detingut tres persones, dues a la província d’Almeria i una en una població a 300 quilòmetres al sud de Marràqueix. Tenint en compte les primeres informacions, els tres arrestats estaven disposats a cometre atemptats i es dedicaven a difondre les idees d’aquest grup terrorista amb l’objectiu de captar nous reclutes

Segons ha comunicat aquest dimecres l’oficina antiterrorista marroquina, els detinguts tenien intenció d’unir-se a les faccions d’aquest grup terrorista que actua a la regió del Sahel. A més, «tenien vincles amb combatents encarregats de reclutar i facilitar l’accés a voluntaris per lluitar en aquesta zona». 

Al domicili de l’arrestat al Marroc, a Chtouka Ait Baha, s’han confiscat equips informàtics, que la policia investigarà, a més d’un passamuntanyes, un tros de metall afilat i diversos manuscrits que feien apologia d’Estat Islàmic, segons ha detallat l’oficina antiterrorista marroquina. 

Aquest individu ha sigut posat a disposició judicial de la fiscalia encarregada de terrorisme i extremisme. En el cas dels dos detinguts a la província d’Almeria, les autoritats espanyoles també estan portant a terme les investigacions necessàries, segons el comunicat marroquí. 

Terrorisme al Sahel

Notícies relacionades

Terrorisme al SahelLa franja del Sahel s’ha convertit, aquests últims anys, en un dels punts de més activitat de grups terroristes a tot el planeta. Al nord de Mali i especialment a la frontera d’aquest país amb el Níger i Burkina Faso operen diversos grups terroristes i criminals sota diferents sigles afiliades a Estat Islàmic i Al-Qaida. El llac Níger també continua sent un dels principals focus d’atemptats per la presència de Boko Haram i altres faccions. 

Segons l’Observatori Internacional d’Estudis sobre Terrorisme, el mes de novembre passat es van produir un centenar d’atemptats a la regió del Sahel, especialment a Mali. En aquest període, 215 persones van ser assassinades, 123 civils i 92 del personal militar o de la policia. Segons aquest organisme, aquests grups terroristes es troben en expansió en aquesta regió i s’han registrat atemptats a zones i països on tradicionalment no operaven.

Temes:

Terrorisme