Violentes imatges

Vídeo | Supremacistes blancs fan fora nens negres d’una piscina a Sud-àfrica

Tres homes ataquen violentament adolescents negres a la piscina d’un centre de vacances

Vídeo | Supremacistes blancs fan fora nens negres d’una piscina a Sud-àfrica

CAPTURA VÍDEO TWITTER

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Tres homes blancs ataquen violentament adolescents negres a la piscina d’un centre de vacances: les impactants imatges han donat la volta a Sud-àfrica, on els tres sospitosos de l’atac racista van ser imputats dijous.

Un vídeo filmat el dia de Nadal, en ple estiu austral, mostra aquests homes de mitjana edat intentant escanyar, bufetejar i ficar el cap sota l’aigua a dos cosins de 15 i 18 anys que forcegen amb cops de puny. Un dels homes, amb un cigarro a la mà, agafa pel cabell al més jove i li sacseja el cap.

Les imatges han circulat ràpidament per les xarxes:

Aquestes imatges de violència crua, tristament evocadores de l’apartheid, haurien sigut precedides per un viu intercanvi en el qual els homes van prohibir l’ús de la piscina als nois, insistint que estava reservada als clients del centre. Segons els testimonis, no van dir explícitament «només blancs», però, en un context sud-africà, això va ser el que molts van escoltar immediatament.

Quan els investigadors van arribar al lloc, «l’aldarull s’havia acabat i els grups estaven dispersos», segons un comunicat de la policia.

La policia va confirmar que dos dels sospitosos, Johan Nel, de 33 anys, i Jan Stefanus Van der Westhuizen, de 47, van ser acusats i portats davant un jutge dimecres per agressió. El tercer, Jacobus Johannes Classen, de 48 anys, va comparèixer dijous davant del tribunal per intent d’homicidi, segons es va informar la fiscalia.

Estan cridats a comparèixer el 25 de gener

L’incident va tenir lloc a Bloemfontein, a la província de Free State, una àrea coneguda per les tensions racials recurrents.

Notícies relacionades

«Hem de salvar la nostra societat de la violència» que es veu en aquest vídeo, estigui o no acompanyada de racisme, va reaccionar dimarts el president Cyril Ramaphosa.

«És deplorable que els adults que tracten amb adolescents recorrin a la violència amb una facilitat tan inquietant», va afegir.

Temes:

Racisme