França

Almenys deu morts, dels quals cinc són criatures, en un incendi en un edifici de Lió

Almenys deu morts, dels quals cinc són criatures, en un incendi en un edifici de Lió

OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 10 persones han mort (cinc eren criatures), en l’incendi d’una vivenda que ha tingut lloc aquesta matinada a l’est de França, a la perifèria de Lió, segons han informat les autoritats.

A més, 14 persones estan ferides; entre aquestes n’hi ha quatre en estat crític i hi ha dos bombers en estat lleu. Les criatures que han mort tenien entre 3 i 15 anys.

L’incendi ha començat a la planta baixa poc després de les 3.00 hores (2.00 GMT) i s’ha propagat ràpidament als tres pisos superiors d’un edifici de set plantes a la localitat de Vaulx-en-Velin, a la perifèria de la ciutat de Lió, segons ha detallat la prefectura (delegació del Govern) en un comunicat.

La importància de l’incendi ha fet que s’enviessin 170 bombers, que han treballat en condicions «extremadament difícils», ha assenyalat el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, en unes declaracions a la premsa.

«Salveu els meus fills»

Darmanin ha indicat que es desconeixen per ara les causes del sinistre, sobre les quals ja s’ha obert una investigació, i que aquest mateix matí viatjarà a la zona per supervisar l’acció dels serveis de rescat i investigació, en un edifici que està acordonat.

Un testimoni de l’incendi ha relatat a la televisió BFM que ha aconseguit portar una escala a la façana de l’edifici per la qual han pogut fugir entorn d’una vintena de persones.

Un altre testimoni ha apuntat com a possibles culpables a ocupants il·legals, que són comuns a les plantes baixes dels edificis a l’hivern a la zona.

Notícies relacionades

Tots dos han relatat que se sentien plors de nens i veus d’adults que cridaven «salveu els meus fills».

Un portaveu dels bombers ha assenyalat al mateix canal que la propagació del foc ha sigut «extremadament ràpida» i ha recordat que en aquest tipus d’incendis la propagació del fum per les escales en fa «molt difícil» l’evacuació.

Temes:

Incendis França