En un acte benèfic

Broma macabra: Un polític rus promet «coets» a un nen d’Ucraïna

Oleh Nilov, parlamentari de la Duma, responia així al desig de Nadal d’un nen de Kíiv

  • Guerra Rússia-Ucraïna avui: Última hora de la invasió de Putin, en directe

  • El Kremlin llança una pluja de drons iranians contra Kíiv

Broma macabra: Un polític rus promet «coets» a un nen d’Ucraïna

Nexta TV

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dimecres va tenir lloc a la Duma (el Parlament de Moscou) l’esdeveniment de la caritat, un acte benèfic en el qual els convidats llegeixen en veu alta alguns dels desitjos que els nens pengen a l’arbre de Nadal.

Una de les persones que llegit aquestes peticions ha sigut Oleh Nilov, parlamentari a la Duma des del 2011 i cap adjunt deRússia Justa, partit socialdemòcrata fundat el 2006. El comentari de Nilov al llegir una de les targetes ha deixat estupefactes els presents. Després de dir en veu alta que Vova, un nen de Kíiv, «somia amb coets», ha afegit: «Vova, tindràs coets. Espera».

El comentari, recollit per la cadena de televisió bielorussa Nexta TV, s’ha viralitzat a les xarxes socials. De res ha servit que gairebé immediatament Nilov hagi afegit «és broma», perquè les xarxes socials no han dubtat a criticar les paraules del parlamentari rus.

Notícies relacionades

Fins i tot un dels presents, a qui alguns mitjans russos assenyalen com assessor de Nilov, no ha pogut evitar posar-se les mans al cap per la crueltat de les seves paraules.

Els comentaris de Nilov s’han produït enmig de la guerra en curs entre Ucraïna i Rússia, que va començar quan el president rus, Vladímir Putin, va anunciar amb aquest discurs l’inici de l’operació militar.