Entrevista a Kíiv

Zelenski, a David Letterman: «Quan acabi la guerra només vull anar al mar i prendre unes cerveses»

En una entrevista a Kíiv amb el periodista nord-americà, gravada en una estació de metro de la capital ucraïnesa, el mandatari parla de la guerra

Zelenski, a David Letterman: «Quan acabi la guerra només vull anar al mar i prendre unes cerveses»

AFP

2
Es llegeix en minuts
EFE

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, assegura que encara no està preparat per saber el que passarà quan acabi la guerra, tot i que diu que el que més li agradaria és «anar al mar i beure unes cerveses».

En una entrevista a Kíiv amb el periodista nord-americà David Letterman, gravada en una estació de metro de la capital ucraïnesa, Zelenski parla de la guerra que viu el seu país i del patiment dels ciutadans des que es va iniciar la invasió russa, el 24 de febrer.

Quan Letterman li pregunta pel seu futur i el futur d’Ucraïna, el mandatari diu que previsiblement «continuaré ocupant la presidència, tot i que, de veritat, no pensem en el que vindrà després, no hi estic preparat» encara, assevera.

«Però m’encantaria anar al mar, sincerament, em moro per veure el mar i beure’m unes cerveses», confessa al periodista d’Indiana a l’entrevista, emesa a Netflix, en la sèrie denominada ‘No necesitan presentación: con David Letterman i Volodímir Zelenski’.

«Imaginem que a [Vladímir] Putin se li complica un refredat i es mor o cau accidentalment per una finestra, ¿vostè creu que això continuarà?», pregunta Letterman a Zelenski amb referència a la invasió.

«La guerra no hauria de ser una cosa normal»

«No, no hi hauria guerra, no n’hi hauria», contesta el mandatari abans de qualificar el règim rus com a autoritari i «perillós», perquè està sustentat en una sola persona que ho controla absolutament tot.

Durant l’entrevista sonen les sirenes que alerten de la possibilitat d’un bombardeig rus: «Per desgràcia això indica que la guerra és normal i crec que la guerra no hauria de ser una cosa normal, i ens ho sembla perquè ens estem acostumant a sentir les sirenes», lamenta Zelenski.

La seva dona i els seus fills

Durant la trobada, el president ucraïnès confessa que els moments més agradables del dia els viu quan pot parlar per telèfon amb la seva dona i els seus dos fills, que, segons diu, saben ja gairebé més de la guerra que ell mateix.

El que va ser un comediant popular abans d’assumir la presidència del país també es defineix com un «home normal» que fa coses normals, però que dedica les 24 hores del dia a gestionar la guerra i el seu país, tot i que, fa broma, «també m’agrada menjar».

Notícies relacionades

Reitera que la guerra no acabarà fins que Rússia, que internacionalment s’ha convertit en un «símbol buit», no desocupi els territoris ucraïnesos que ha conquerit: «només llavors acabarà la guerra».

No es tracta, per tant, de «congelar el conflicte; al front mor gent, tot i que estigui lluny d’aquí [Kíiv], la guerra és a tot arreu i no acabarà fins que els russos» se’n vagin.