Tensió bèl·lica

Ciutadans alemanys reben ofertes falses per combatre Ucraïna per 5.000 euros

Kíiv denuncia que pot tractar-se d’una «campanya de desinformació» de l’enemic per desacreditar la diplomàcia ucraïnesa

Ciutadans alemanys reben ofertes falses per combatre Ucraïna per 5.000 euros

Kay Nietfeld/DPA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Ministeri d’Exteriors ucraïnès ha denunciat aquest divendres l’enviament de cartes falses a ciutadans a Alemanya en nom del Consolat General d’Ucraïna a Düsseldorf amb una oferta per combatre en el costat ucraïnès a canvi de diners. «Aquestes cartes són falses. L’oficina consular ucraïnesa no ha enviat cap missatge d’aquesta mena. Els cònsols ja han recorregut a la policia alemanya perquè dugui a terme una investigació», escriu el portaveu d’Exteriors ucraïnès, Oleh Nikolenko, a Facebook.

Notícies relacionades

Es té constància que «van començar a arribar cartes a les adreces postals de ciutadans alemanys, suposadament en nom del Consolat General d’Ucraïna a Düsseldorf, amb una proposta per unir-se a la legió estrangera a Ucraïna a canvi d’una recompensa monetària», detalla Nikolenko. En el missatge de Facebook, el portaveu afegeix la imatge d’una de les cartes en la qual es pot llegir que l’oferta ascendeix a 5.000 euros al mes i que en cas de mort hi haurà un pagament de 100.000 euros. «Considerem que la distribució de cartes falses forma part de la campanya de desinformació de l’enemic amb l’objectiu de desacreditar la diplomàcia ucraïnesa i soscavar el suport d’Alemanya i els seus ciutadans a Ucraïna», afirma el portaveu.

Стало відомо, що на поштові адреси громадян Німеччини почали надходити листи нібито від імені генерального консульства...

Posted by Oleg Nikolenko on Thursday, December 8, 2022

Dimecres, el ministre ucraïnès d’Exteriors, Dmitró Kuleba, va denunciar una campanya de terror «sense precedents» contra diplomàtics ucraïnesos amb 31 paquets sospitosos enviats a representants d’Ucraïna en quinze països. «Continuen arribant amenaces als nostres diplomàtics», va escriure Kuleba en un missatge a Facebook en el qual afirmava que «l’actual campanya de terror contra diplomàtics ucraïnesos no té precedents en la seva escala, no només en el context d’Ucraïna, sinó també a nivell mundial». A més, va afegir que no recorda casos en la història en què tantes ambaixades i consolats d’un mateix país «hagin sigut objecte d’atacs massius en tan poc temps».