Estats Units

Apple, demandada per dues dones que diuen que els seus AirTags permeten a assetjadors rastrejar les seves víctimes

Els dispositius van ser creats amb l’objectiu de trobar objectes quan es perden però hi ha qui els utilitza amb altres finalitats

Apple, demandada per dues dones que diuen que els seus AirTags permeten a assetjadors rastrejar les seves víctimes

Apple

1
Es llegeix en minuts

Apple ha sigut demandada per dues dones que afirmen que els dispositius AirTag que comercialitza la companyia faciliten que les seves exparelles i altres assetjadors rastregin les seves víctimes.

En una demanda col·lectiva presentada dilluns a la cort federal de San Francisco, les dones van dir que Apple és incapaç de protegir les persones de l’ús indesitjat de l’AirTag des que va llançar aquest dispositiu, del qual va dir que era «a prova d’assetjadors», l’abril del 2021.

Des de 29 dòlars, els AirTags tenen un diàmetre de 3,2 centímetres i estan dissenyats per col·locar-se o subjectar-se a claus, carteres, motxilles i altres articles per poder trobar-los quan es perden. Tanmateix, tant experts en privacitat com forces de l’ordre han dit que algunes persones els utilitzen amb finalitats delictives o malicioses.

Les demandants van denominar l’AirTag «l’arma preferida dels assetjadors i abusadors» i van dir que s’ha relacionat amb assassinats aquest any de dones d’Akron, Ohio i Indianapolis.

L’empresa amb seu a Cupertino, Califòrnia, ha reconegut que hi ha qui ha intentat fer un mal ús amb els Airtags. Al febrer Apple va anunciar actualitzacions planificades perquè sigui més fàcil trobar els dispositius i advertir els usuaris més ràpid que AirTags desconeguts podrien estar «viatjant amb ells».

Notícies relacionades

Una de les dones demandants, Lauren Hughes, assegura que el seu exnòvio es va assabentar d’on s’havia mudat després de col·locar un AirTag al volant del seu automòbil.

L’altra demandant, Jane Doe, afirma que el seu marit, de qui es troba separada, la va rastrejar després de posar un AirTag a la motxilla del seu fill.