Tensió bèl·lica

Almenys 13.000 soldats ucraïnesos morts des de l’inici de la guerra

Un assessor de Zelenski assegura que entre 60 i 100 soldats al dia moren en acció i 500 resulten ferits

Almenys 13.000 soldats ucraïnesos morts des de l’inici de la guerra

STRINGER / AFP

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Almenys 13.000 militars ucraïnesos han mort des que Rússia va envair el seu país al febrer, segons les xifres estudiades pel president ucraïnès, Volodímir Zelenski.

«Tenim estimacions oficials de l’Estat Major [...] oscil·len entre 10.000 [...] i 13.000 morts», ha detallat Mikhailo Podoliak, un dels assessors de Zelenski, al canal de televisió ucraïnès Channel 24. L’assessor ha assegurat que el cap d’Estat farà públiques les dades oficials «quan arribi el moment».

Quan les forces russes lluitaven al juny per apoderar-se de tota la regió de Lugansk, a l’est d’Ucraïna, el president va dir que al seu país hi havia «entre 60 i 100 soldats morts al dia en acció i al voltant de 500 persones ferides», ha dit Podoliak.

Xifres a la baixa

Al bàndol contrari, el ministre de Defensa rus, Sergei Shoogu, va declarar al setembre que havien mort 5.937 soldats russos des de l’inici del conflicte, el 24 de febrer.

Se sospita que tots dos bàndols minimitzen la magnitud de les seves baixes per no danyar la moral de les seves tropes.

El cap de l’Estat Major nord-americà, el general Mark Milley, va estimar al novembre que més de 100.000 militars russos havien mort o resultat ferits des de la invasió i que les pèrdues eren probablement del mateix ordre al costat ucraïnès.

Notícies relacionades

Aquestes xifres –que no poden ser confirmades per fonts independents– són les més precises proporcionades pel Govern nord-americà fins ara.

També han mort diversos milers de civils al conflicte armat més violent d’Europa en dècades.