Itàlia

Recerca contrarellotge «sota el fang» d’una desena de desapareguts en el corriment de terra a Ischia

Preocupa el nombre de persones que un dia després de la tragèdia no han donat encara senyals de vida

Recerca contrarellotge «sota el fang» d’una desena de desapareguts en el corriment de terra a Ischia
2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Les tasques de recerca d’«una desena» de desapareguts en el corriment de terra a l’illa italiana d’Ischia (sud) prossegueixen sense parar un dia després del desastre, després que s’identifiqués la primera víctima mortal, una dona de 31 anys.

El que preocupa sobre manera és el nombre de persones que, un dia després de la tragèdia, no han donat senyals de vida, «entre 10 i 12» segons va explicar al seu últim informe Claudio Palomba, delegat del Govern a Nàpols, des d’on es coordinen les tasques.

«La situació és molt difícil perquè es tracta de persones que estan probablement sota el fang», va explicar per la seva banda el ministre de l’Interior, Matteo Piantedosi.

Entre els desapareguts hi ha una dona de nacionalitat búlgara i una família amb tres fills, el més gran de 6 anys, segons avancen els mitjans locals.

La primera ministra, Giorgia Meloni, ha convocat un Consell de Ministres extraordinari a les onze hora local avui diumenge per declarar l’estat d’emergència a l’illa i desemborsar fons per a les primeres mesures i ajudes.

L’illa d’Ischia, davant del Golf de Nàpols, va registrar ahir a la nit pluges torrencials que van provocar inundacions i un greu corriment de terra que va arrossegar violentament tot al seu pas a la zona del municipi de Casamicciola Terme, al vessant nord.

Una part de la muntanya Epomeo va cedir i va arribar a diverses cases de la localitat, que estan sent rastrejades amb molt d’esforç i dificultats pels equips d’emergència, reforçats amb unitats arribades des de Nàpols, d’altres punts i les Forces Armades.

Els bombers, amb reforços d’altres regions com el Laci, els Abruços (centre), la Pulla i Molise (sud), continuen assistint la població, amb uns 200 veïns evacuats, mentre ajuda en la retirada del fang dels carrers i la recerca de desapareguts. La primera víctima confirmada es diu Eleonora, tenia 31 anys i treballava com a dependenta en una botiga del lloc, on vivia amb el seu nòvio, que també està entre els desapareguts.

Les condicions meteorològiques han millorat aquest assolellat diumenge, després de la pluja d’ahir, i un barco de la Guàrdia Costanera també està rastrejant la costa a la recerca de cossos, ja que l’ensorrament va arribar al mar, i va arrossegar amb si cotxes i autobusos.

Notícies relacionades

Aquesta part d’Ischia, una illa vacacional famosa per les seves aigües termals i la seva natura volcànica, ha quedat completament arrasada, amb cases esfondrades per la llengua de fang i detritus i carrers plens de roques i arbres arrencats de soca-rel i cotxes.

Des del punt de vista polític, l’oposició de centreesquerres ha criticat el vicepresident i ministre d’Infraestructures, Matteo Salvini, per haver confirmat vuit morts quan encara no havien sigut localitzats.