Guerra a Ucraïna

Rússia va pagar 140 milions a l’Iran pels seus drons

Moscou també va enviar munició i armament nord-americà i britànic perquè pogués ser estudiat per experts militars a Teheran

Rússia va pagar 140 milions a l’Iran pels seus drons

EJÉRCITO DE UCRANIA

1
Es llegeix en minuts
EFE

Rússia va entregar a l’Iran a l’agost 140 milions d’euros en metàl·lic i munició occidental a canvi de dotzenes de drons per utilitzar en la invasió d’Ucraïna, va assegurar aquest dimarts la cadena britànica Sky News. Un avió militar rus va transportar a un aeroport de Teheran el 20 d’agost míssils antitancs del model britànic NLAW i el nord-americà Javelin, així com un míssil antiaeri nord-americà Stinger, va indicar una font del sector de la seguretat que ha mantingut el seu anonimat a Sky News.

L’armament era part d’una remesa d’equips militars enviats pel Regne Unit i els Estats Units destinats a l’Exèrcit ucraïnès que «va caure a mans russes», d’acord amb aquesta font. Amb aquests míssils, Teheran pot estudiar el seu disseny i portar a terme «enginyeria inversa» per copiar-los, afirma la cadena britànica.

Com a contrapartida, l’Iran va entregar a Rússia 160 vehicles aeris no tripulats (VANT), inclosos cent drons Shahed-136, segons la font consultada pel canal, que assegura que Moscou i Teheran van arribar a un nou acord «en els últims dies» per entregar més drons per valor de 200 milions d’euros.

Negativa de Teheran

Notícies relacionades

El Govern de l’Iran nega que estigui avalant militarment Rússia en la guerra d’Ucraïna, si bé el seu ministre d’Exteriors va admetre aquesta setmana que va subministrar drons a Moscou «mesos abans» del conflicte.

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va assegurar que el seu Exèrcit fa caure almenys 10 drons iranians tots els dies, mentre que la intel·ligència militar d’Ucraïna va afirmar aquest dimarts que els components d’alguns dels aparells enderrocats apunten que van ser fabricats quan ja havia començat la invasió russa.