Pressupostos

El Regne Unit augmentarà la despesa en defensa en més de 58.000 milions d’euros per al 2030

  • Es correspon amb la promesa electoral d’augmentar aquesta partida un 3% del PIB

El Regne Unit augmentarà la despesa en defensa en més de 58.000 milions d’euros per al 2030

PHIL NOBLE / POOL / AFP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari de Defensa del Regne Unit, Ben Wallace, ha afirmat en una entrevista al diari britànic ‘The Telegraph’ aquest dissabte que la primera ministra, Liz Truss, augmentarà la despesa en defensa almenys 52.000 milions de lliures esterlines (58.000 mil milions d’euros).

Wallace ha indicat que el Regne Unit augmentarà la mida del seu Exèrcit per primera vegada des de la guerra freda, segons ordres de Truss en resposta a l’agressió russa.

En aquest sentit, ha revelat que la primera ministra ha deixat clar que la prioritat del Govern és portar a terme la promesa de campanya d’augmentar la despesa de defensa al 3% del PIB.

«Una de les seves prioritats clares com a primera ministra és que invertirem i gastarem els diners», ha anunciat, abans d’explicar que aquest pressupost equivalia a 100.000 milions de lliures esterlines per al 2030, un augment de 52.000 milions de lliures esterlines sobre la suma actual.

Contrast

L’augment de la despesa en les Forces Armades fins al 3% per al final de dècada suposa un increment «enorme» i contrasta amb la tendència dels anys noranta, ha explicat.

«És molt probable que fem créixer l’Exèrcit, però és possible que no vagin destinats als llocs que els generals volen, perquè el que necessitem desesperadament és, per exemple, invertir en la nostra capacitat d’Intel·ligència, vigilància i reconeixement», ha matisat.

Notícies relacionades

Per això, Wallace ha assegurat que cal aprendre de les «lliçons» de la guerra a Ucraïna. En aquest sentit, ha asseverat que el més important és ser capaç de fer caure drons perquè, si no, «serem vulnerables».

«La realitat és que treballarem amb el Tresor per garantir un pressupost que creixi per afrontar l’amenaça i les nostres ambicions», ha indicat.