Esdeveniment de la Fundació Bill i Melinda Gates

Espanya aportarà 130 milions per a la lluita contra la sida, la tuberculosi i la malària

  • El president del Govern, Pedro Sánchez, ha intervingut en un diàleg sobre canvi climàtic, seguretat alimentària i finançament internacional a Nova York

Espanya aportarà 130 milions per a la lluita contra la sida, la tuberculosi i la malària

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres en un diàleg de ‘Goalkeepers’, la conferència anual que organitza la Fundació Gates sobre el progrés cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible, un finançament de 130 milions per lluitar contra malalties com la sida, la tuberculosi i la malària, cosa que representa un augment del 30% respecte a la contribució del 2019. Durant la seva intervenció, ha abordat els nombrosos desafiaments globals dels últims anys, com la pandèmia i la guerra de Rússia a Ucraïna, i sobre l’emergència climàtica que, com ha destacat, «no és nova i cada vegada veiem més diàriament el seu impacte devastador».

Sánchez va fer aquest anunci en la seva intervenció en un acte organitzat en els marges de l’inici del nou període de sessions de l’Assemblea de l’ONU per la Fundació Bill i Melinda Gates en què va participar al costat de tots dos i la primera ministra de Barbados, Mia Mottley. Després de la reunió, Sánchez ha mantingut una breu trobada amb Melinda French Gates per abordar l’ajuda oficial al desenvolupament, la salut global i la igualtat de gènere.

«Redoblar esforços»

Notícies relacionades

El president va recalcar que davant les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia de coronavirus i de la guerra a Ucraïna, els governs han d’actuar sense oblidar que cal continuar treballant per complir els objectius de desenvolupament sostenible. «Hem de redoblar els nostres esforços», va afegir el cap de l’Executiu abans d’anunciar aquesta contribució de 130 milions d’euros. De moment, Espanya ha sigut l’únic país a confirmar la seva aportació al fons.

«Davant un problema, estem en condicions de prendre mesures tangibles, concretes, per ajudar la gent sobre el terreny. Hem de continuar avançant i hem de continuar fent-ho guiant-nos pels objectius de desenvolupament sostenible», va recalcar.