Dol al Regne Unit

Quilòmetres de cua al costat del Tàmesi per acomiadar-se de la reina Isabel II

Carles III, els seus germans i els seus fills, van seguir a peu el seguici fúnebre des del palau de Buckingham

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La capella ardent de la reina Isabel II es troba des de la tarda de dimecres instal·lada al Hall del Parlament britànic, per on membres del públic circulen lentament retent homenatge a qui va ser la seva sobirana durant set dècades. El fèretre va quedar instal·lat en un cadafal il·luminat per quatre ciris, cobert amb l’estendard reial. Sobre un coixí reposa la corona imperial d’Estat, amb 2.869 diamants, una de les joies més importants de la Corona. Les cues dels que esperen per dir adeu a la reina s’estenen al llarg del vora del Tàmesi i podrien arribar a assolir els 10 quilòmetres i fins a 35 hores d’espera.

Les restes de la reina havien partit per última vegada del palau de Buckingham. El taüt de roure col·locat sobre un armó del cos de cavalleria tirat per cavalls va recórrer la gran avinguda del Mall, adornada per a l’ocasió amb banderes gegants de la Union Jack. Milers de persones s’amuntegava al llarg del recorregut, en silenci, només trencat en alguns moments per un esclat d’aplaudiments.

Processó a peu

Notícies relacionades

Carles III i els seus germans, Anna, Eduard i Andreu van caminar darrere del fèretre seguits de Guillem i Enric, reunits de nou, i altres membres de la família reial. Camilla, Catalina i Meghan van arribar al festeig amb automòbil poc abans de l’arribada al palau de Westminster. Dues bandes de música, la de la Guàrdia Escocesa i la de la Guàrdia de Granaders, van interpretar les marxes fúnebres de Beethoven, Chopin i Mendelson. Les melancòliques notes es van barrejar amb les salves d’honor disparades pels canons a Hyde Park.

L’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, va rebre el fèretre amb paraules de l’evangeli segons Sant Joan, en un breu ofici religiós, mentre sonaven les veus dels membres del Cor Reial i el de l’abadia de Westminster.  A la cerimònia va assistir la primera ministra, Liz Truss, el cap de l’oposició, Keir Starmer i altres líders polítics. L’aeroport de Heathrow va suspendre els vols durant la processó per «assegurar el silenci al centre de Londres».