Guerra d’Ucraïna

Un bombardeig rus acaba amb la vida de 13 civils ucraïnesos

L’atac, que també ha deixat 11 ferits, ha ocorregut a prop de la central nuclear de Zaporíjia

Un bombardeig rus acaba amb la vida de 13 civils ucraïnesos

EFE/EPA/Policía Nacional de Ucrania

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Les autoritats de Dnipropetrovsk han anunciat que durant la nit de dimarts un bombardeig rus ha matat 13 civils. L’atac nocturn ha deixat també 11 ferits, cinc d’ells en estat greu, en aquesta regió relativament segura, cap a on són evacuats civils del Donbass. La regió és a prop de la central nuclear de Zaporíjia, que dissabte va patir un bombardeig pel qual s’acusen mútuament Rússia i Ucraïna.

«Hem passat una nit horrible [...] És molt difícil treure els cossos de sota de la runa», ha explicat a Telegram el governador Valentin Reznitxenko. «Prego que se’n vagin a llocs segurs durant l’atac aeri [...]. No deixin que els russos els matin», va escriure durant els atacs en el mateix grup.

Notícies relacionades

Segons Reznitxenko, els objectius de l’atac amb llançacoets múltiples Grad van ser la ciutat de Marganets, a la vora del riu Dnipró, davant la central nuclear ucraïnesa de Zaporíjia, i el llogarret de Vixetarassivka. «Vuitanta coets van ser llançats deliberadament i insidiosament contra zones residencials mentre la gent dormia a casa», ha denunciat.

Dimarts, Crimea també va ser escenari d’una sèrie d’explosions que van deixar un mort i diversos ferits en un dipòsit de municions d’un aeròdrom militar. Segons l’Exèrcit rus, l’accident no va ser cap tiroteig ni bombardeig. Tot i que Zelenski va assegurar aquella mateixa nit que «Crimea és ucraïnesa i mai renunciarem a ella».