Tornen les restriccions

Nova York demana tornar a utilitzar mascaretes en públic davant el repunt de covid

Les autoritats locals han recomanat l’ús de mascaretes en interiors, en tots els llocs públics i, en general, qualsevol altre lloc on es comparteixi espai amb desconeguts

Nova York demana tornar a utilitzar mascaretes en públic davant el repunt de covid

Justin Lane

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats de Nova York han demanat aquest dilluns a la població que torni a utilitzar mascareta en tots els llocs públics tancats i han anunciat que repartiran milions de tests casolans per mirar de contenir el repunt dels casos de covid-19 que s’està registrant a la ciutat.

La recent pujada dels contagis ha posat la ciutat a les portes d’entrar en nivell d’alerta alt, que es declara quan se superen certs nivells d’hospitalització i s’arriba a certa proporció de llits ocupats per pacients amb covid.

Repunt de casos preocupant

Aquest mes, els casos a la ciutat han tornat a pujar amb força, fins a arribar a una mica més de 300 per cada 100.000 habitants en set dies, segons les últimes dades oficials, que també mostren un clar augment dels ingressos hospitalaris, una situació que és encara pitjor en altres zones de l’estat de Nova York.

En resposta, les autoritats locals han recomanat l’ús de mascaretes en interiors, en tots els llocs públics, cosa que inclou botigues, oficines, entrades d’edificis, ascensors i, en general, qualsevol altre lloc on es comparteixi espai amb desconeguts.

El metro i la resta del sistema de transport públic novaiorquès, mentrestant, continuen exigint utilitzar mascareta a tots els passatgers. A més, l’Ajuntament de Nova York va anunciar que distribuirà 16,5 milions de tests casolans més i un milió de mascaretes de qualitat.

Notícies relacionades

«Les proves casolanes i les mascaretes ofereixen als novaiorquesos formes fiables i convenients de protegir-se a si mateixos i a d’altres i els permeten disfrutar la nostra ciutat», va manifestar en un comunicat l’alcalde de Nova York, Eric Adams.

Nova York va ser a l’inici de la pandèmia un dels epicentres mundials de la covid. La ciutat acumula ja més de 40.000 morts per la malaltia, segons dades oficials.