Al mar del Nord

Gas rus: Dinamarca construeix ‘illes energètiques’ per no dependre de Moscou

  • Es tracta d’un megaparc d’aerogeneradors amb capacitat de generar almenys 10 gigawatts d’energia eòlica marina

  • Guerra Rússia-Ucraïna, avui: última hora en directe

Gas rus: Dinamarca construeix ‘illes energètiques’ per no dependre de Moscou
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de Dinamarca fa anys que treballa per determinar el potencial emplaçament en una o diverses «illes energètiques» d’un megaparc d’aerogeneradors amb capacitat de generar almenys 10 gigawatts d’energia eòlica marina, que cobriria la demanda de 10 milions de llars, i una inversió inicial de fins a 300.000 milions de corones daneses (40.146 milions d’euros), segons el Ministeri d’Energia, Subministraments i Clima de Dinamarca.

El projecte s’ha accelerat en els últims mesos, després de la invasió d’Ucraïna, per evitar la dependència del gas rus.

Notícies relacionades

La detecció de possibles ubicacions per al megaparc d’aerogeneradors va ser el primer pas en aquest sentit, per la qual cosa es van iniciar estudis tècnics en profunditat sobre el potencial de l’illa energètica, així com diàlegs preliminars sobre cooperació sobre això amb els països rellevants del mar del Nord.

Els forns de gas i petroli es declararan obsolets i hauran de ser reemplaçats per alternatives menys contaminants. A més, augmentaran les estacions de càrrega de vehicles elèctrics i s’impulsaran una sèrie de mesures perquè el sector industrial utilitzi solucions energètiques més eficients, segons el comunicat del Ministeri del Clima.