Fugitius

Vídeo: final tràgic per a l’agent que va ajudar a fugir un pres perillós als Estats Units

  • La policia va arrestar a l’estat d’Indiana un pres «extremadament perillós», i l’agent penitenciària que el va ajudar a escapar-se a finals d’abril va morir

2
Es llegeix en minuts

La policia dels Estats Units va arrestar dilluns a l’estat d’Indiana un pres «extremadament perillós», i l’agent penitenciària que el va ajudar a escapar-se a finals d’abril va morir.

Les autoritats del comtat de Vanderburgh van confirmar dilluns a la nit a l’AFP que «investiguen la mort de Vicky White, fugitiva d’Alabama».

L’exfuncionària de presons va morir a les 19.00 hores (00.00 hores GMT de dimarts) i hi ha prevista una autòpsia aquest dimarts a la tarda, van dir les autoritats en un comunicat.

Vicky White i Casey White, que sembla que estaven units sentimentalment, van ser interceptats per la policia després de 10 dies de persecució, que va concitar l’atenció dels mitjans nord-americans.

La parella es movia en una camioneta ‘pick-up’ Ford per l’aglomeració d’Evansville, al cor del Midwest, quan la policia va començar a perseguir-los, va indicar el xèrif Rick Singleton, encarregat de coordinar la recerca dels fugitius.

La dona «es va disparar a si mateixa i estava greument ferida», va precisar el xèrif del comtat de Vanderburgh, Dave Wedding, a CNN.

«Durant la persecució la ‘pick-up’ es va accidentar. Casey White es va entregar», havia detallat prèviament Singleton.

La persecució va durar 10 dies després de la fugida de la presó d’Alabama de White, mentre els fugitius recorrien centenars de quilòmetres i almenys quatre estats.

Vicky White, de 56 anys, i Casey White, de 38, comparteixen cognom, però no estan emparentats.

Evasió

Els fugitius van suscitar interès a causa dels enormes contrastos: ella, una agent penitenciària amb una trajectòria professional modèlica, i ell un delinqüent multireincident que mesura més de dos metres.

«Avui hem tret dels carrers un home molt perillós», va declarar Singleton.

Els seus homes es van beneficiar d’un avís sobre la presència de la parella a l’estat d’Indiana i d’imatges de videovigilància d’una estació de rentat de cotxes en què es veia la camioneta Ford dels fugitius.

L’evasió, que semblava sortida d’un llibret de pel·lícula, s’havia portat a terme el 29 d’abril, dia en què l’agent deixava de treballar per jubilar-se.

Un vídeo va mostrar la funcionària escortant el detingut, lligat de peus i mans, fins a un vehicle de policia i traient-lo de la presó sota el pretext d’una suposada avaluació psicològica al tribunal.

La dona, descrita pel fiscal del comtat com «la persona més confiable de la presó» el va transferir després a una vehicle de substitució a l’estacionament d’un centre comercial pròxim.

Notícies relacionades

Investigadors van saber que la dona va vendre la seva casa setmanes abans de la fugida i va retirar 90.000 dòlars en efectiu a diversos bancs, segons havia dit Singleton la setmana passada.

Casey White està condemnat a 75 anys de presó per una sèrie llarga de delictes i se l’acusa d’assassinat després d’haver reconegut que va matar una dona de 58 anys el 2015.

Temes:

Estats Units