En dos mesos

Les inundacions deixen 47 morts i més de 18.000 famílies afectades a Colòmbia

  • Les fortes pluges també han ferit 49 persones i 7 més estan encara desaparegudes

Les inundacions deixen 47 morts i més de 18.000 famílies afectades a Colòmbia

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 47 persones ha perdut la vida, 49 han resultat ferides i 7 més estan desaparegudes per les pluges a Colòmbia en gairebé dos mesos, va informar aquest dilluns la Unitat Nacional per a la Gestió del Risc de Desastres de Colòmbia (UNGRD). L’organisme va detallar en un comunicat que del 16 de març fins a aquest dilluns, 9 de maig, les precipitacions també han deixat 18.100 famílies damnificades a tot el país. Igualment, l’augment de les pluges ha afectat 285 municipis de 25 dels 32 departaments que formen al país. Els que més danys han patit són Antioquia, Cauca, Santander, Huila, Tolima i Nariño.

Notícies relacionades

Les precipitacions també han destruït 185 vivendes i 9.300 s’han vist perjudicades per l’acció de les aigües. Pel que fa a altres infraestructures, hi ha hagut danys a 480 carreteres, 48 ponts vehiculars, 24 ponts per als vianants, 64 aqüeductes, 27 claveguerams, 2 centres de salut i 54 institucions educatives, la major part, escoles. D’acord amb les xifres de Gestió de Riscos en aquest temps han tingut lloc 271 lliscaments, 129 inundacions, 64 crescudes sobtades, 37 vendavals, 13 temporals, 11 avingudes torrencials i 4 calamarsades.

«Aquesta primera temporada de pluges ha sigut molt més forta. Els reports indiquen més volums de precipitacions, fet que explica que des del 16 de març s’hagin registrat ja 529 esdeveniments, majoritàriament moviments en massa i inundacions, que són els fenòmens que més quantitat d’afectacions ens generen», va dir el director encarregat de la UNGRD, Fernando Carvajal. El funcionari va recordar que per segon any consecutiu pateixen el fenomen de la Niña, que des de l’agost de l’any passat ha originat pluges. La Niña es deriva del refredament de les aigües de l’oceà Pacífic.

Temes:

Pluges Colòmbia