Guerra a Ucraïna

Zelenski afirma que Rússia ha començat «la gran batalla» pel Donbass

«Això és un infern. Ha començat l’ofensiva de la qual fa setmanes que parlem», va dir a Facebook

Zelenski afirma que Rússia ha començat «la gran batalla» pel Donbass
1
Es llegeix en minuts
France Presse

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha anunciat aquest dilluns l’inici de l’ofensiva russa contra l’est d’Ucraïna, una regió en part en mans dels separatistes prorussos i on es van intensificar els combats.

«Ara podem dir que les tropes russes han començat la batalla pel Donbass, per a la qual es va estar preparant durant molt temps. Una gran part de tot l’exèrcit rus es dedica ara a aquesta ofensiva», va dir Zelenski en un discurs difós a Telegram.

«No importa quants soldats russos es portin fins aquí, lluitarem. Ens defensarem», va assegurar.

Poc abans, el governador ucraïnès de la regió de Lugansk, Serguei Gaidai, també va anunciar l’inici de l’ofensiva russa contra l’est d’Ucraïna.

«Això és un infern. Ha començat l’ofensiva de la qual fa setmanes que parlem», va dir a Facebook. «Hi ha combats a Rubijne i Popasna, combats incessants en altres localitats pacífiques», va afirmar.

Almenys vuit civils van morir dilluns per trets i atacs russos, segons les autoritats regionals.

Quatre persones van morir a Kreminna, una petita ciutat de la regió de Lugansk que va caure en mans dels russos dilluns, va dir Gaidai a Telegram.

I quatre més a la pròxima regió de Donetsk, segons el governador ucraïnès d’aquesta regió, Pavló Kirilenko.

«Dos a Torske, un a Chandrigalove i un altre a Razdolne. Cinc persones més van resultar ferides», va dir a Telegram.

Des que Rússia va anunciar la retirada de les seves tropes de la regió de Kíiv, ha concentrat les seves forces armades a l’est d’Ucraïna, objecte de freqüents bombardejos des de l’inici de la invasió russa el 24 de febrer.

Notícies relacionades

L’exèrcit ucraïnès va anunciar fa diverses setmanes una gran ofensiva de Moscou contra la regió del Donbass, gran part de la qual està sota el control dels separatistes prorussos de les autoproclamades repúbliques de Lugansk i Donetsk.

El president rus, Vladímir Putin, diu que està portant a terme una operació militar a Ucraïna per salvar els russos de Donbass del «genocidi» orquestrat pels «neonazis» ucraïnesos.