Violència sexual

Ucraïna acusa Rússia de violar dones i nenes

Diversos polítics ucraïnesos denuncien a les xarxes les brutals agressions de les tropes russes

Ucraïna acusa Rússia de violar dones i nenes

REUTERS/Ronen Zvulun

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats d’Ucraïna han acusat les tropes russes presents al país d’exercir violència sexual selectiva contra dones i nenes ucraïneses.

En un vídeo publicat a Twitter, el membre del Parlament Oleksí Gontxarenko ha afirmat que s’han trobat diversos cossos de dones despullades a la vora d’una carretera no gaire lluny de Kíiv. «S’entén el que ha passat», ha remarcat, afegint que, després d’agredir les dones, els russos han intentat cremar els seus cossos.

Notícies relacionades

L’alcalde d’Irpín, Oleksandr Markuixin, ha denunciat que les dones i les nenes de la localitat han sigut tirotejades, i ha declarat a Deutsche Welle que després han sigut arrossegades pels tancs russos.

El ministre d’Afers Exteriors ucraïnès, Dmitró Kuleba, ha incidit en un missatge de vídeo publicat a Twitter, en el fet que com més ràpid pugui l’Exèrcit ucraïnès «alliberar» els territoris ocupats per Rússia, més es respectaran els drets humans. «Les dones no seran violades. Els nens no hauran de veure com violen les seves mares. Els civils no seran assassinats», ha asseverat Kuleba, afegint que Ucraïna necessita suport per aconseguir-ho: «Necessitem armes, ara», ha recalcat.