Denúncia de Rússia

Ucraïna ataca un dipòsit de petroli a la ciutat russa de Bélgorod

  • Seguiu la guerra a Ucraïna

2
Es llegeix en minuts
France Presse

Dos helicòpters ucraïnesos van bombardejar un dipòsit de gasolina en territori rus a la localitat de Bélgorod, a l’oest de Rússia, a uns 40 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna, segons ha informat aquest divendres el governador local. «Hi va haver un incendi al dipòsit de petroli a causa d’un bombardeig llançat per dos helicòpters militars ucraïnesos, que van entrar a territori rus volant a baixa altitud», ha informat Viatxeslav Gladkov en el seu compte de Telegram.

En un altre missatge, el governador ha indicat que els bombers treballaven per apagar l’incendi, en el qual van resultar ferits dos empleats. El ministeri rus de Situacions d’Emergència ha informat que 170 socorristes intervenen a la zona. El gegant energètic Rosneft, propietària del dipòsit, va informar les agències russes de l’ordre d’evacuació del seu personal.

El director d’una impremta a prop de Bélgorod, Konstantin Lajnov, ha assegurat que a la seva empresa hi van impactar els projectils dels helicòpters. «Uns helicòpters van disparar coets contra nosaltres [...], les finestres estan malmeses, l’equip està destruït o malmès [...], el sostre està malmès», ha dit a l’agència estatal TASS.

Després de l’atac, mitjans de comunicació locals han informat de files de vehicles a les gasolineres, però el ministre d’Energia, Nikolai Xulguinov, ha assegurat que no hi ha escassetat de combustible. A les xarxes socials s’han difós vídeos suposadament gravats a Bélgorod, que mostren un helicòpter llançant míssils, i després l’explosió.

Dimecres es van registrar explosions en un dipòsit de municions de la regió de Bélgorod, sense que les autoritats russes expliquessin clarament la raó de l’incident.

Notícies relacionades

Bélgorod està ubicada uns 80 quilòmetres al nord de Khàrkiv, una gran ciutat ucraïnesa atacada per les forces russes des de l’inici de l’ofensiva del Kremlin.

El Kremlin ha estimat aquest divendres que l’atac perpetrat segons Moscou per helicòpters ucraïnesos en territori rus contra un dipòsit de combustible afectarà les negociacions bilaterals per posar fi a l’ofensiva a Ucraïna. «És clar que no es pot considerar això com una cosa que creï les condicions apropiades per a la continuació de les negociacions», va estimar Dmitri Peskov, portaveu de la presidència russa, després de la destrucció a trenc d’alba d’un dipòsit a la regió de Bélgorod, fronterera d’Ucraïna.