VÍDEO | Bombardeig al centre comercial ‘Retroville’, a Kíiv: Ucraïna obre una investigació

L’atac ha causat almenys vuit morts, segons la fiscalia ucraïnesa

1
Es llegeix en minuts
EFE

La xifra de morts en un bombardeig registrat diumenge a la nit de les forces russes contra el centre comercial ‘Retroville’, a Kíiv, s’eleva ja a vuit, segons ha informat la fiscalia general ucraïnesa a través de Telegram.

El comunicat precisa que s’ha obert una investigació en relació amb l’atac amb coets llançat per les tropes russes al districte de Podilsk, a la capital ucraïnesa, «que va causar una gran destrucció i que va deixar vuit persones mortes».

En concret, s’ha obert una investigació per «violació de les lleis i costums de guerra», cosa que es tradueix en un «homicidi intencionat».

Mitjans de guerra «prohibits»

S’ha pogut establir que a la nit del 20 de març, les forces armades russes van utilitzar «mitjans de guerra prohibits pel dret internacional» per portar a terme un atac amb míssils al districte de la capital de Podilsk, afegeix el comunicat.

El centre comercial va quedar destruït com a conseqüència del foc que va provocar l’atac de les forces russes i també van acabar fetes malbé les finestres de les vivendes pròximes i els cotxes estacionats als voltants.

Inicialment s’havia informat de quatre morts i un ferit a l’atac contra el centre comercial i posteriorment d’almenys sis víctimes mortals.

Notícies relacionades

El comunicat de la fiscalia afegeix que s’anirà actualitzant la informació sobre els morts i els ferits, mentre els equips de rescat i les forces de l’ordre continuen treballant al lloc per documentar el que ha passat.

Els serveis d’emergència havien sigut alertats a les 22.48 de diumenge, hora local, d’un incendi a l’aparcament del centre comercial declarat després de l’atac rus.