Ajudes i boicot

Ferrari dona un milió d’euros a Ucraïna i suspèn la producció per a Rússia

  • L’empresa de Maranello ha emès un comunicat solidaritzant-se amb la població civil ucraïnesa i anunciant la decisió

  • Última hora de la guerra Rússia-Ucraïna, en directe

Ferrari dona un milió d’euros a Ucraïna i suspèn la producció per a Rússia

EUROPA PRESS / PICTURE ALLIANCE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa Ferrari ha anunciat la donació d’un milió d’euros per a la població ucraïnesa. La firma italiana ha fet pública aquesta informació a través d’un comunicat, on expliquen que els diners aniran destinats a diferents projectes d’acollida que s’estan portant a terme a la regió de l’Emília-Romanya (Itàlia).

Al seu torn, l’empresa fundada per Enzo Ferrari també ha anunciat la suspensió de la producció dirigida a Rússia, com a conseqüència de la invasió portada a terme per l’exèrcit de Vladímir Putin. D’aquesta manera, s’afegeixen a moltes altres empreses que ja han pres la mateixa decisió.

Acollida a refugiats

Tal com s’especifica en el comunicat, aquesta donació està destinada a associacions com Creu Roja o UNHCR, que treballen en l’acollida de refugiats: «La donació s’utilitzarà per a projectes humanitaris internacionals en recolzament d’Ucraïna i per a l’acollida de refugiats al seu propi territori», ha informat l’empresa.

Ferrari ha notificat, també, que part d’aquesta ajuda anirà a parar a l’Associació Chernobyl de Maranello, per cobrir les necessitats dels refugiats procedents d’Ucraïna.

Producció aturada

Notícies relacionades

En el mateix comunicat, la firma italiana ha informat de la suspensió de la producció dirigida a Rússia: «Ferrari ha decidit suspendre la producció de vehicles per al mercat rus fins a nou avís», expliquen en el document.

Finalment, Ferrari conclou l’anunci advocant per una «tornada al diàleg i la recerca d’una solució pacífica» per a aquesta situació, a més de solidaritzar-se amb les víctimes civils i les seves famílies.