A Jenin i Betlem

Les forces israelianes maten almenys tres persones en dos enfrontaments

  • Dos joves van perdre la vida en una confrontació en un camp de refugiats a Jenin, i un altre va ser disparat per l’esquena a l’entrar en una ciutat

Les forces israelianes maten almenys tres persones en dos enfrontaments

Nasser Ishtayeh/SOPA Images via / DPA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys tres joves morts després de rebre trets de les forces israelianes durant enfrontaments separats a les localitats cisjordanes de Jenin i Betlem, on els manifestants han sigut dispersats amb gasos lacrimògens i gas pebre.

El Ministeri de Salut palestí ha informat de la mort de dos joves de 22 i 18 anys, respectivament, i un ferit en un tiroteig en un camp de refugiats de Jenin, on s’han produït enfrontaments entre les forces israelianes i els manifestants, segons ha informat l’agència de notícies WAFA. També es van registrar enfrontaments al barri de Mallol a la ciutat de Yabad, al sud-oest de Jenin, en què les forces israelianes van disparar bales de metall recobertes de goma, bombes de so i gasos lacrimògens. Per la seva banda, els agents han denunciat que desenes de palestins van tirar pedres, còctels molotov i una granada improvisada, per això les forces israelianes van respondre a Jenin amb «mitjans de dispersió de disturbis i foc real», segons ha recollit el diari ‘The Times of Israel’. Segons els agents, diversos palestins haurien obert foc des de múltiples direccions després que les forces israelianes arrestessin Amad Abu al-Hija, fill de Jamal Abu al-Hija, que va exercir de cap de l’ala militar de Hamàs a Jenin fins al seu arrest el 2002, tal com ha recollit el diari israelià ‘Hareetz’.

Notícies relacionades

En paral·lel, un altre jove ha mort després de rebre trets per part de les forces israelianes al sud de Betlem mentre entrava a la ciutat de Beit Fajjar, segons ha informat el Ministeri de Salut palestí, tal com recull WAFA. El funcionari a càrrec al nord de Cisjordània, Ghassan Daghlas, ha informat que el jove va rebre un tret a l’esquena i va ser traslladat amb pronòstic greu a un hospital a Nablus durant una protesta a favor de l’excarceració de presos al poble de Burqa. Per la seva banda, les Forces de Defensa d’Israel han assenyalat en un comunicat que els soldats que operaven les càmeres de seguretat al lloc van identificar dos «sospitosos», tot i que no han detallat per què van obrir foc, tal com recull ‘The Times of Israel’.

Així, aquesta agència de notícies ha informat d’incidents similars a Hebron, on un ciutadà i un periodista van resultar ferits per bales de metall durant els enfrontaments que van esclatar després que les forces israelianes dispersessin manifestants al centre de la ciutat.

Temes:

Palestina Israel