Guerra d’Ucraïna

L’OMS adverteix de l’escassetat d’oxigen i vol corredors segurs per a Ucraïna

Alguns hospitals ja han esgotat els seus subministraments «i d’altres podrien fer-ho en les pròximes 24 hores».

  • Totes les notícies, en directe, del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna

L’OMS adverteix de l’escassetat d’oxigen i vol corredors segurs per a Ucraïna

REUTERS / GLEB GARANICH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat corredors segurs per entregar subministraments mèdics d’emergència, inclòs l’oxigen, que escasseja, el quart dia de la invasió d’Ucraïna. «És imperatiu que els subministraments mèdics que salven vides –inclòs l’oxigen– arribin als qui els necessiten», va dir l’agència de l’ONU en un comunicat.

«Aquests recursos necessitaran un trànsit segur, inclòs un corredor logístic a través de Polònia», van escriure el cap de l’OMS, Tedros Ghebreyesus, i el seu director regional per a Europa, Hans Kluge, en un comunicat conjunt.

Sense oxigen en alguns hospitals

Segons l’OMS, el subministrament d’oxigen a Ucraïna ha arribat a «una situació molt perillosa», amb «camions incapaços de transportar oxigen entre les fàbriques i els hospitals». Alguns hospitals ja han esgotat els seus subministraments «i la majoria ho podrien fer les pròximes 24 hores».

Notícies relacionades

Davant el risc d’una catàstrofe humanitària a Ucraïna, l’ONU ja va demanar divendres un «accés segur i sense obstacles» per a l’ajuda humanitària a Ucraïna, una petició de què es van fer ressò molts països i fins i tot el papa Francesc.

L’OMS està «molt preocupada» pels civils d’Ucraïna. Més de 368.000 persones han fugit d’Ucraïna des de la invasió russa iniciada dijous, va informar aquest diumenge l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).