Ciberseguretat

Polònia detecta atacs informàtics massius contra institucions públiques

El país prohibeix difondre al seu territori els mitjans de comunicació de parla russa

  • La invasió de Rússia a Ucraïna, en directe

Polònia detecta atacs informàtics massius contra institucions públiques

PASCAL ROSSIGNOL

1
Es llegeix en minuts
EFE

Polònia ha detectat atacs informàtics massius en diversos llocs web i sistemes de comunicacions del país. L’encarregat del Govern polonès per a seguretat informàtica, Janusz Cieszynski, ha confirmat aquest divendres aquesta situació, que afecta també institucions públiques.

En declaracions a una ràdio polonesa, Cieszynski ha indicat que, entre altres entitats públiques, han atacat el sistema informàtic de la Cambra de Compensació polonesa, que tramita els crèdits bancaris i transferències entre bancs i l’administració.

Així mateix, servidors de correu relacionats amb el Govern i amb oficines de l’Administració pública de Polònia, així com portals de notícies i nombroses pàgines web, han sigut objecte d’atacs informàtics semblants.

La pàgina de l’agència oficial d’informació polonesa (PAP) i diverses webs pertanyents a mitjans d’informació polonesos han deixat d’estar disponibles de manera intermitent i molts han desactivat els comentaris a informacions relacionades amb Rússia.

Prohibició a mitjans russos

El primer ministre, Mateusz Morawiecki, va decretar dijous augmentar el nivell d’alerta informàtica a Polònia al segon més alt dels quatre possibles. És la primera vegada que s’estableix aquest nivell d’alarma i implica que es té seguretat que s’efectuaran atacs contra institucions i sistemes crítics per al país.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’entitat polonesa que regula els mitjans de comunicació ha decidit aquest divendres impedir la difusió en territori polonès de Russia Today, Soyuz TV, Rossija 24 i els altres mitjans de parla russa.

Polònia rebrà un equip d’experts en desastres dels Estats Units per respondre a la previsible crisi humanitària conseqüència de la invasió russa d’Ucraïna. Situat a la frontera amb Ucraïna, més d’un milió i mig de ciutadans ucraïnesos viuen a Polònia.

Temes:

Polònia Rússia