Tensió bèl·lica a l’Est

Crònica de Marc Marginedas des de l’oest d’Ucraïna

L’enviat especial d’EL PERIÓDICO explica que milers de vehicles intenten abandonar el país a través de la frontera amb Polònia

  • Les claus del conflicte entre Rússia i Ucraïna

  • Mapa d’Ucraïna i Rússia: les zones vermelles del conflicte

1
Es llegeix en minuts

Marc Marginedas, enviat especial d’EL PERIÓDICO a Ucraïna per narrar la invasió russa, es troba a Lviv, la ciutat més important de l’oest del país, a menys de cent quilòmetres de la frontera amb Polònia. El reporter del diari detalla en el següent vídeo com milers de cotxes estan intentant abandonar el país a través de Polònia. Constata, a més, la presència de tropes russes a la ciutat de Melitòpol, una ciutat costanera, i la possibilitat que intentin crear un corredor entre les regions prorusses del Donbass i l’annexionada península de Crimea el 2014.

L’especialista analitza la importància de saber què passarà a Kíev, una ciutat tan gran com Madrid, i quin tipus de resistència plantejarà el Govern de Zelenski. Marginedas també explica el blackout informatiu que s’està produint a Moscou en relació amb el nombre de víctimes russes que està provocant aquest conflicte.