A l’‘app’ d’Apple

Trump llança la seva pròpia xarxa social després del veto de Twitter i Facebook

Truth Social ha arrencat aquesta setmana a la botiga d’aplicacions d’Apple i es preveu que sigui operativa totalment a finals de març

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La nova aplicació de xarxes socials de l’expresident dels Estats Units Donald Trump, Truth Social, ha arrencat aquest diumenge a la nit i s’espera que per a finals de març sigui «totalment operativa» i s’acabi així amb l’ostracisme al qual va ser relegat després que les principals plataformes decidissin silenciar-lo.

«Aquesta setmana començarem el seu desplegament a la botiga d’aplicacions d’Apple» i «per a finals de març serà completament operatiu, almenys als Estats Units», ha avançat Devin Nunes, antic membre de la Cambra de Representants, que va renunciar al càrrec per liderar la nova iniciativa de mitjans i xarxes socials de l’expresident dels Estats Units, Trump Media & Technology Group (TMTG).

«Volem que ens diguin què els agradaria tenir a la plataforma, que és l’oposat al fet que un oligarca tecnològic de Silicon Valley digui a la gent el que vol pensar i decideixi qui hi pot estar i qui no», ha dit Nunes a Fox News.

L’assalt al Capitoli

Les principals xarxes socials van vetar els comptes de Trump com a conseqüència de l’assalt al Capitoli dels Estats Units del 6 de gener de 2021 i la seva retòrica contra la legitimitat dels resultats de les presidencials de novembre del 2020 en les quals va sortir derrotat per Joe Biden.

Truth Social pretén ser l’alternativa, per exemple, a aquest perfil de Twitter en el qual Trump va arribar a tenir prop de 90 milions de seguidors. Una plataforma des de la qual s’havia mostrat molt prolífic tant en la difusió de les seves polítiques al capdavant de la Casa Blanca com en els seus atacs i crítiques a rivals polítics, mitjans de comunicació, i fins i tot a la mateixa plataforma.

Notícies relacionades

En els dies previs, els aliats de l’expresident han sortit a celebrar la imminent posada en marxa d’aquesta nova plataforma, que ha sigut promocionada com un espai en el qual no s’ataca la llibertat d’expressió.

«La veritat s’acosta», va escriure divendres passat a Twitter la congressista Elise Stefanik, presidenta de la Conferència Republicana a la Cambra de Representants. «¡Estic tan emocionada de ser a Truth!», va celebrar.