Accident aeri

Tres persones moren a l’Iran després del sinistre d’un caça militar

  • L’aeronau es va estavellar contra la paret d’una escola a la localitat de Tabriz després de tenir un accident durant unes pràctiques militars

Tres persones moren a l’Iran després del sinistre d’un caça militar

Reuters

1
Es llegeix en minuts
EFE

Aquest dilluns almenys tres persones han mort en el sinistre d’un caça de les Forces Aèries iranianes que va caure en una zona urbana i va colpejar la paret d’una escola al nord-oest de l’Iran. Entre els morts hi ha un civil. L’accident es va produir al matí, quan l’F-5 d’entrenament i fabricació nord-americana es va estavellar per causes encara desconegudes prop d’una escola de la ciutat de Tabriz, capital de la província de l’Azerbaidjan Occidental, van informar els mitjans oficials iranians.

En l’accident van morir dos pilots i un civil que es trobava al seu cotxe a la zona del sinistre, va confirmar el director de Gestió de Crisi de l’Azerbaidjan Occidental, Mohammad Baqer Honarbar. «Desafortunadament, un civil va morir en l’accident», va dir a l’agència Tasnim Honarbar. D’altra banda, la Societat de la Mitja Lluna Vermella va afirmar que l’aparell va arribar a colpejar la paret d’una escola, que «afortunadament» es trobava tancada a causa de l’epidèmia del coronavirus.

Notícies relacionades

Les televisions locals van mostrar imatges de bombers mirant d’apagar un foc al carrer, en què es veuen metalls recargolats i la paret d’un edifici colpejada per l’aparell.

Les causes de l’accident estan sent investigades

Els accidents d’avions militars són comuns a l’Iran a causa de l’antiguitat dels aparells, adquirits abans de la Revolució Islàmica de 1979. Des de la instauració de la República Islàmica per part de l’aiatol·là Ruhollah Khomeini, l’Iran no ha tingut accés a la compra de nous caces per a les seves forces aèries i ha desenvolupat els seus propis models. El 2018, en un altre accident d’un F-5 va morir un coronel iranià a la ciutat de Dezful. Un any després, un MiG-29 es va estavellar a les muntanyes de Sabalan, al nord-oest del país.

Temes:

Iran