Tornada a la normalitat

Països Baixos aixeca també la major part de les restriccions anticovid

  • El Govern anuncia el final de les mascaretes en interiors, l’ús del passaport covid i el teletreball

Països Baixos aixeca també la major part de les restriccions anticovid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern dels Països Baixos va anunciar aquest dimarts que posarà fi a les mascaretes en interiors, l’ús del certificat covid en la vida social, la distància del metro i mig interpersonal, i el teletreball, després de confirmar-se que l’onada d’òmicron va arribar ja al seu pic.

Les relaxacions entraran en vigor per etapes entre aquest mateix dimarts i el 25 de febrer, va dir el ministre de Sanitat, Ernst Kuipers, en una roda de premsa que per primera vegada des de març del 2020 no va comptar amb el primer ministre Mark Rutte, que fa un pas enrere en aquesta gestió a causa d’una «nova fase» de la pandèmia.

L’única restricció que quedarà a finals de mes s’aplicarà als esdeveniments en interiors amb més de 500 convidats, que necessitaran una prova negativa estiguin vacunats o no, pel que els partits de futbol i els esdeveniments a l’aire lliure seran d’accés lliure.

Horaris prepandèmics

Entre les noves mesures també destaca la tornada als horaris anteriors a la pandèmia de bars i restaurants i les mascaretes només seran obligatòries en el transport públic i l’aeroport.

Notícies relacionades

«El país obre de nou», va destacar Kuipers, que no obstant va fer una crida a ser prudents i va demanar a les persones vulnerables mantenir-se en alerta.

Amb aquesta decisió, els Països Baixos, que ha viscut nombroses manifestacions contra les mesures sanitàries, s’afegeix a la llista d’estats que han relaxat les restriccions anticovid a nivells gairebé prepandèmics com Dinamarca o el Regne Unit.