Assassinats

Maten quatre homes a l’est de Colòmbia

  • Les víctimes van ser tirotejades mentre viatjaven en camioneta en una zona on les guerrilles han prohibit circular

Maten quatre homes a l’est de Colòmbia

SEBASTIAN OSORIO / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

1
Es llegeix en minuts
EFE

Quatre homes que es desplaçaven en una camioneta van ser assassinats aquest dijous en una zona comercial de la població colombiana d’Arauquita, al departament d’Arauca (est), zona que ha sigut víctima de la creixent violència per enfrontaments entre guerrilles. «Són quatre persones mortes», va dir a EFE la Policia, que no va voler donar més detalls perquè el cas està en investigació. No obstant, mitjans locals van indicar que els homes anaven en una camioneta de matrícules veneçolanes quan van ser atacats a trets per homes que després van fugir en motocicletes en aquesta població colombiana fronterera amb Veneçuela. Segons els pobladors, els assassinats no són de la zona i estarien de passada per Arauquita, on regeix la prohibició de circular imposada pels grups armats. Les matrícules de la camioneta són de l’estat Zulia (Veneçuela).

La Policia va acordonar el lloc de l’atac i va començar la investigació, en què està revisant les càmeres de seguretat, que no són gaire nombroses malgrat que és una zona de comerços.

Notícies relacionades

El departament d’Arauca viu una espiral de violència que va començar en els primers dies d’aquest any per la guerra entre l’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN) i el Frente Décimo de les dissidències de les antigues FARC. L’ELN manté una activa i forta presència des de fa dècades a Arauca i, després d’una espècie de treva, ara s’enfronta amb les dissidències de les FARC, que busquen controlar el territori per dominar el narcotràfic i altres activitats il·legals com la mineria i el contraban de gasolina, entre d’altres. En aquesta guerra el 20 de gener va esclatar un cotxe bomba en una zona cèntrica de Saravena, que va deixar un mort i cinc ferits.

Tot el gener, segons el balanç de la Defensoria del Poble de Colòmbia, han sigut assassinades 66 persones, sobretot a Saravena, Tame, Fortul i Arauquita, i més de 1.200 persones han hagut de fugir de casa seva en tot el departament d’Arauca.