Assassinats

Tirotegen quatre homes en una zona indígena mexicana

  • Amb prou feines feia un dia que quatre persones més havien sigut assassinades de forma similar

Tirotegen quatre homes en una zona indígena mexicana

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

Presumptes sicaris van matar a trets quatre homes en una zona indígena de l’estat mexicà de Michoacán (oest), on 24 hores abans quatre homes més van ser assassinats de la mateixa manera. La Fiscalia General de l’Estat de Michoacán (FGE) va informar aquest dimecres que investiga la possibilitat que els dos fets estiguin relacionats entre si, ja que existeixen indicis que ho apunten.

Els quatre cadàvers van ser trobats aquest dia a la vora d’un camí de terra que uneix els poblats de La Yácata i Tacátzcuaro, al municipi indígena ‘purépecha’ de Tingüindín. Les víctimes presenten mostres de tortura i impactes de bala en diverses parts del cos, principalment al tòrax i el cap. Una portava roba de tipus ‘tàctica’. Els cadàvers van ser enviats al Servei Medicoforense (Semefo), on estan els cossos dels altres quatre homes que dimarts al matí van ser assassinats a trets al mateix lloc.

Notícies relacionades

A la regió de Tingüindín operen diversos càrtels de droga que es disputen a sang i foc el control de la producció de la droga sintètica coneguda com ‘cristal’. Aquestes organitzacions criminals són els càrtels Jalisco Nueva Generación (CJNG), de La Nueva Familia Michoacana, de Los Caballeros Templarios i de Los Reyes, que s’enfronten pel control d’activitats il·lícites a la regió.

Agents de l’Exèrcit mexicà, de la Guàrdia Nacional i de la Policia de Michoacán, van desplegar una operació de recerca dels presumptes sicaris, cosa que va permetre descobrir i destruir un ‘narcocampament’ al predi anomenat El Cenador, dalt d’una muntanya del poblat de Tacátzcuaro. Al campament, autoritats van trobar tendes de campanya, roba tàctica i residus de droga, que fan presumir a les autoritats que els sicaris van fugir d’allà minuts abans de l’arribada dels soldats i policies.