Lluita contra el crim

Una operació de les forces de seguretat colombianes elimina nou membres del Clan del Golfo

  • El cap del grup criminal va ser arrestat el 23 d’octubre i la banda s’ha vist sota la pressió de l’Exèrcit i la Policia

Una operació de les forces de seguretat colombianes elimina nou membres del Clan del Golfo

SEBASTIAN BARROS / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys nou membres del Clan del Golfo, la principal banda criminal de Colòmbia, van morir aquest dimarts en una operació de l’Exèrcit i la Policia executada en una zona rural del municipi d’Ituango, al departament d’Antioquia (nord-oest). «Com a resultat d’aquesta operació fins al moment –perquè es continuen desenvolupant operacions a la zona, s’estan fent tancaments, s’estan desenvolupant els actes urgents i hi ha risc encara de confrontació– han pogut identificar-se nou morts», va dir el ministre de Defensa, Diego Molano, en una declaració. Molano va afegir que el grup atacat és liderat per un criminal conegut amb l’àlies de l’‘Amarillo’ i que el que han fet les autoritats és part de l’operació Còndor, que busca «desmantellar reductes del Clan del Golfo a les diferents regions del país».

El màxim cap del Clan del Golfo, Dairo Antonio Úsuga David, àlies ‘Otoniel’, va ser capturat el 23 d’octubre en una zona pròxima a Urabá, cosa que va fer que el president colombià, Iván Duque, vaticinés el final d’aquesta banda criminal. ‘Otoniel’ està pendent de ser extradit als EUA, on el requereixen tribunals de Nova York i Florida per càrrecs relacionats amb narcotràfic. No obstant, des de la captura d’‘Otoniel’ el Clan del Golfo ha intensificat els seus atacs contra l’Exèrcit i la Policia a diverses zones d’Antioquia. És per això que Molano va dir que després de la detenció del cap del Clan del Golfo «es va posar en operació i en plena disposició l’operació Còndor», que va donar resultats com el d’aquest dilluns.

Temes:

Colòmbia