Incident al centre del país

Detingut un soldat ucraïnès després de matar quatre companys i una civil en una fàbrica

  • Artem Riabchuk, de 21 anys i membre de la Guàrdia Nacional, va deixar a més cinc ferits en el tiroteig

Detingut un soldat ucraïnès després de matar quatre companys i una civil en una fàbrica
1
Es llegeix en minuts
France Presse

La policia ucraïnesa ha detingut aquest dijous el soldat de la Guàrdia Nacional que va matar quatre companys i una dona en una fàbrica abans de fugir amb la seva arma reglamentària, va informar el ministre de l’Interior. «Artem Riabchuk acaba de ser detingut per agents de policia a la regió de Dnipropetrovsk, al centre del país», va escriure el ministre Denys Monastyrskyi en el seu perfil de Facebook.

Notícies relacionades

El ministeri assenyala que l’incident va tenir lloc durant la nit de dimecres a dijous a Dnipro (centre del país) a la planta de Yuzhmash, que fabrica coets i llançadores espacials però també míssils, vehicles i eines industrials. L’agressor, nascut el 2001, acabava de rebre la seva arma abans d’iniciar el seu torn de guàrdia. «Un membre de la Guàrdia Nacional ucraïnesa va disparar amb un fusell d’assalt kalàixnikov contra els guàrdies de la fàbrica, després va fugir amb la seva arma. En conseqüència, cinc persones van morir i cinc més van resultar ferides», va assenyalar un comunicat emès per les autoritats de Kíev. Diverses hores després del drama, el ministre de l’Interior va anunciar la detenció d’un jove de 21 anys originari de la regió costanera d’Odessa i va publicar la seva foto, en uniforme, el crani afaitat, i estès sobre el terra nevat.

L’aldarull es produeix en ple conflicte amb Rússia, acusada per Ucraïna de concentrar tropes a les seves fronteres per desestabilitzar el país veí. Els tirotejos a les unitats militars dels països de l’antiga Unió Soviètica són un fenomen recurrent, sovint vinculat a les novatades o bromes pesades que pateixen els nous reclutes, que durant llarg temps han sigut un gran problema en aquests països, especialment Rússia. Tot i que la situació ha millorat, aquests ritus d’iniciació són regularment causa de suïcidis o assassinats.

Temes:

Ucraïna