Tensió a Àsia

Corea del Nord prova dos projectils que semblen de creuer

  • Pyongyang ja ha fet cinc tests de míssils el 2022

Llançament d’un míssil.

Llançament d’un míssil. / GETTY IMAGES

1
Es llegeix en minuts
EFE

Corea del Nord ha disparat aquest dimarts dos míssils aparentment de creuer, segons ha informat l’Exèrcit sud-coreà, en el que suposa el cinquè test de projectils de Pyongyang des de començament de l’any. Fonts de l’Estat Major Conjunt (JCS) de Corea del Sud han informat l’agència local Yonhap dels dos nous llançaments, que han tingut lloc aquest dimarts al matí des d’un punt de l’interior de Corea del Nord cap al mar del Japó (anomenat mar de l’Est a les dues Corees). Tot i que les forces sud-coreanes continuen analitzant els detalls del llançament, les dades preliminars apunten que haurien sigut míssils de creuer, que no es consideren una amenaça per al territori del Sud al poder detectar-se i interceptar sense problemes, ha assenyalat la mateixa font.

Notícies relacionades

Les autoritats sud-coreanes no han ofert més detalls del nou test del Nord, mentre que el Japó no ha informat de moment del llançament, que succeeix als trets de míssils balístics els passats dies 15 i 17 i a les dues proves amb míssils hipersònics d’uns dies abans. Les proves amb míssils de creuer no vulneren resolucions de l’ONU, les quals prohibeixen a Corea del Nord testar míssils balístics i armes nuclears (assajos que no porta a terme des del novembre del 2017).

La cinquena ronda de llançaments de míssils des de començament de l’any té lloc enmig de l’estancament del diàleg sobre desnuclearització entre l’hermètic règim i els Estats Units. En aquest context, Pyongyang va amenaçar el passat dia 20 amb una possible represa dels tests nuclears i de míssils balístics intercontinentals, a l’assenyalar que estudia reprendre totes les accions suspeses temporalment» en matèria de defensa. El règim contempla aquest tipus de mesures que va decidir suspendre de forma unilateral en el marc del procés de desglaç intercoreà, i com a resposta a les «cada vegada més agreujants accions hostils» dels Estats Units, segons es va decidir en una reunió del màxim òrgan de Govern del país liderat per Kim Jong-un i recollida pels mitjans estatals.