Investigació oberta

Almenys 19 morts a l’enfrontar-se dues bandes i calar foc a una discoteca a Indonèsia

El local, situat a la regió de Papua Occidental, va acabar en flames i els membres dels grups rivals hi van quedar atrapats

Almenys 19 morts a l’enfrontar-se dues bandes i calar foc a una discoteca a Indonèsia
1
Es llegeix en minuts

Almenys 19 persones van perdre la vida durant un enfrontament entre bandes que va derivar en un incendi d’una discoteca a la regió indonèsia de Papua Occidental dilluns a la nit, segons va informar aquest dimarts la policia. Les autoritats van trobar la majoria dels cossos a la segona planta del local d’oci nocturn a la ciutat de Sorong, segons va assenyalar en un comunicat el director de Relacions Públiques de la Policia regional, Adam Erwi.

L’enfrontament entre dos grups rivals va començar al local dilluns a la nit, tot i que ja havien protagonitzat altres baralles recentment, i va deixar almenys una víctima mortal apunyalada abans que s’iniciés el foc des de la primera planta i atrapés la resta de persones.

«Una persona va morir en l’enfrontament i 18 més van morir al local nocturn incendiat», ha detallat el portaveu de la Policia Nacional, Dedi Prasetyo. «Estem interrogant els testimonis per arribar al fons de l’assumpte», ha afegit. Les imatges de la televisió local han mostrat una part cremada de l’edifici que allotja el club i els cotxes devorats per les flames.

Bandes rivals

Notícies relacionades

La policia treballa per identificar els morts i ha obert una investigació per determinar les causes de l’incendi, que els bombers han aconseguit extingir aquest matí. Les autoritats s’han reunit amb representants de les dues bandes, a més de sol·licitar la col·laboració de líders comunals i religiosos de la regió, per evitar nous incidents violents.

Els dos grups formen part de dues tribus de les illes Moluques i l’enfrontament mortal suposadament ha començat per un malentès.