Violència a Alemanya

Un mort i tres ferits en un tiroteig en una clínica universitària de Heidelberg

L’assaltant s’ha suïcidat poc després de cometre l’atac

Un mort i tres ferits en un tiroteig en una clínica universitària de Heidelberg

AFP / R. PRIEBE

1
Es llegeix en minuts

Un jove alemany de 18 anys ha assaltat aquest dilluns l’auditori de la clínica universitària de Heidelberg al sud d’Alemanya. En aquest atac, una jove ha mort i tres persones més han resultat ferides després de la irrupció de l’assaltant, que poc després s’ha suïcidat, segons han confirmat les fonts policials.

Els investigadors han descobert que l’atacant havia enviat un missatge de Whatsapp poc abans de passar a l’acció en què deia que la «gent ha de ser castigada ara» i que desitjava que el sepultessin al mar, ha explicat el cap de la policia de Mannheim, Siegfried Kollmar, en una roda de premsa.

Quan han aparegut les forces de seguretat, aquestes han acordonat la zona i apressat els ciutadans a allunyar-se del lloc, segons el compte de la policia a Twitter. «Un autor solitari ha ferit diverses persones en una sala de conferències amb una arma llarga i està mort», va dir la policia en un tuit.

Notícies relacionades

Segons les informacions de la cadena pública Südwestrundfunk (SWR), la universitat va demanar per mail als seus estudiants que no acudissin al campus del barri de Neuenheimer Feld de moment. Tot i que «ja no hi ha una amenaça imminent», segons SWR.

La llei alemanya sobre el tarannà d’armes de foc es va tornar més severa a Alemanya després de dos atacs perpetrats en escoles a la ciutat d’Erfurt, a l’est del país, l’abril del 2002, i a la ciutat de Winnenden (sud-oest), el març del 2009.