Crisi sanitària global

Johnson anuncia el final de restriccions, entre les quals, l’ús obligatori de la mascareta

  • El primer ministre britànic anuncia que aixecaran les principals mesures anticovid a partir del 27 de gener

  • La flexibilització de les normes es produeix en ple escàndol per les festes del Govern durant el confinament

Johnson anuncia el final de restriccions, entre les quals, l’ús obligatori de la mascareta

REUTERS TV

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dimecres que la setmana vinent posarà fi a les principals restriccions anticovid imposades per combatre la variant òmicron a Anglaterra, i al març acabarà l’aïllament per als casos positius. Aquesta flexibilització de mesures contra la pandèmia arriba enmig d’un escàndol per les festes del Govern durant el confinament, que ha esquitxat el primer ministre.

Notícies relacionades

Les mesures s’aixecaran a partir del dijous 27 de gener. Les mascaretes ja no seran obligatòries, no es recomanarà oficialment el teletreball i no s’exigirà el passaport sanitari per tenir accés als locals nocturns i a determinades reunions multitudinàries, ha anunciat el líder conservador al Parlament.

Obligacions legals

«A mesura que la covid es torna endèmica, hem de substituir les obligacions legals per consells i recomanacions», ha argumentat Johnson, que ha afegit que no té intenció de prorrogar la normativa que imposa l’aïllament per als casos positius de covid-19 quan expiri el 24 de març. Aquesta data podria fins i tot avançar-se.