Dades policials

Alemanya registra el 2021 la xifra de delictes polítics més gran de les últimes dues dècades

L’any passat es van registrar 47.303 delictes d’aquest tipus, cosa que suposa un augment del 6%, el nivell més alt des que es van introduir aquestes estadístiques el 2001

Alemanya registra el 2021 la xifra de delictes polítics més gran de les últimes dues dècades

SASCHA STEINBACH / EFE

1
Es llegeix en minuts

La Policia Federal Criminal d’Alemanya (BKA) ha informat aquest dimarts que el país ha constatat l’últim any la xifra més alta de delictes amb motivació política dels últims 20 anys. Al llarg de l’any 2021, les autoritats han registrat 47.303 delictes d’aquest tipus, cosa que suposa un augment del 6%, el nivell més alt des que es van introduir aquestes estadístiques el 2001.

Les forces de seguretat estimen, no obstant, que la xifra podria ser encara més gran. Les autoritats estudien com a possible causa de l’augment d’aquests delictes el clima social tens registrat al país a causa de la pandèmia de coronavirus.

Actes violents

Notícies relacionades

No obstant, les dades mostren que s’ha produït un descens en els crims violents amb motivació política. Així, les autoritats han indicat que s’han registrat 1.047 crims violents comesos per sospitosos que la seva ideologia no ha pogut ser identificada per la policia.

L’any anterior, la policia va establir un nou protocol d’investigació davant l’augment de les teories de la conspiració i l’augment dels discursos antisemites en relació amb les protestes contra les restriccions a causa de la pandèmia.

Temes:

Alemanya