Sisena onada

La covid es dispara a Alemanya amb 78.000 nous contagis

  • La incidència creix fins als 497 casos per cada 100.000 habitants i aquest divendres es va arribar a un rècord amb 90.000 contagis

La covid es dispara a Alemanya amb 78.000 nous contagis

REUTERS/Lukas Barth

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les autoritats d’Alemanya han confirmat aquest dissabte uns 78.000 nous contagis de coronavirus, un dia després del rècord de divendres, quan va superar els 90.000, i uns 230 morts addicionals, amb una incidència disparada fins als 497 contagis per cada 100.000 habitants durant els últims set dies.

L’Institut Robert Koch, l’ens governamental de control de malalties infeccioses, ha indicat a través de la seva pàgina web que durant les últimes 24 hores s’han registrat 78.022 positius i 235 morts, cosa que apuja les xifres totals des de l’inici de la pandèmia a 7,9 milions d’afectats i 115.572 defuncions, respectivament.

La incidència és un factor que està sent observat amb atenció perquè la propagació de la variant òmicron no ha repercutit encara en les unitats de cures intensives d’Alemanya, però possiblement en una o dues setmanes la xifra de pacients augmentarà de forma considerable, segons el portaveu de l’Associació Alemanya de Cures Intensives i Medicina d’Emergència (DIVI), Christian Karagiannidis.

Els contagis creixeran

Karagiannidis ha avisat que en l’actualitat s’infecten principalment els joves de fins a 35 anys i cada cop hi ha més contagis que afecten el personal d’infraestructures crítiques, per la qual cosa els hospitals s’han de preparar per a l’escassetat de personal sanitari.

«Si ara deixem que tot el procés d’infecció es desenvolupi de forma extrema i acceptem incidències molt altes, llavors també acceptem que el virus trobarà amb tota seguretat els no vacunats», ha assenyalat en declaracions a l’emissora Deutschlandfunk.

D’altra banda, l’RKI ha remarcat que en aquests moments hi ha prop de 805.400 casos actius i ha xifrat el nombre de persones recuperades de la covid-19 en unes 6.914.700, incloses al voltant de 36.500 altes mèdiques durant les últimes 24 hores.

El Govern alemany va aprovar dimecres el marc legal per a les noves normes de quarantena, amb què les persones que hagin rebut una dosi de reforç de la vacuna del coronavirus «no hauran de fer quarantena en cas de ser contacte estret d’una persona infectada pel virus».

Un 72% amb pauta completa

Notícies relacionades

L’RKI també ha informat aquest dissabte que un 72,6 per cent de la població alemanya té la pauta de vacunació completa contra el coronavirus. La xifra correspon a 60,4 milions de persones. D’aquestes, 38,7 milions (el 46,6%) compten amb la vacuna de reforç. L’RKI ha assenyalat que unes 650.000 vacunes s’han aplicat les últimes 24 hores.

L’objectiu del Govern federal és que a finals de gener el 80 per cent de la població hagi rebut almenys una primera dosi de la vacuna.