A la ciutat d’Iquique

VÍDEO | Un centenar de barraques cremen en un incendi a Xile

Prop de 400 persones s’han vist afectades pel sinistre

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Prop d’un centenar de barraques han quedat consumides per les flames d’un greu incendi declarat en una barriada de la ciutat d’Iquique, situada a la regió de Tarapacá, al nord de Xile.

Les flames han consumit part de les vivendes aixecades en el conegut com campament de Laguna Verde, on treballen diversos camions de bombers per sufocar el foc. A més, l’Oficina Nacional d’Emergència del Ministeri de l’Interior (Onemi) ha informat que també s’han desplaçat fins al lloc de l’incident diverses unitats de Carrabiners, que s’encarregaran de vigilar la zona durant tota la nit per evitar el saqueig de les vivendes afectades.

Notícies relacionades

L’incendi s’ha declarat entorn de les 16.00 hores (hora local) en un sector caracteritzat pels seus estrets passatges, cosa que ha dificultat les tasques exercides pel cos de Bombers. L’alcalde d’Iquique, Mauricio Soria, ha assenyalat que el succés està ja sota control, tot i que les flames han afectat prop de 400 persones, segons ha detallat el delegat presidencial de Tarapacá, Miguel Ángel Quezada.

«Existeix una complexitat bastant gran, independentment de la qüestió de l’incendi per al tema de reconstrucció, perquè aquest és un lloc que no es podia habitar», ha apuntat Soria.

Temes:

Incendis Xile