Església catòlica

El Papa defensa la vacunació i condemna «les notícies sense fonament» sobre la covid

  • El pontífex argentí ha defensat l’accés universal i organitzat de la població als tractaments contra el virus

El Papa defensa la vacunació i condemna «les notícies sense fonament» sobre la covid
1
Es llegeix en minuts
France Presse

El papa Francesc ha instat aquest dilluns la comunitat internacional a «seguir amb els esforços» per vacunar la població i a lluitar contra la difusió de «notícies sense fonament» sobre la covid. «És important que es continuïn portant a terme els esforços per immunitzar la població tot el que es pugui. Això requereix un múltiple compromís a escala personal, política i de la comunitat internacional en el seu conjunt», ha assegurat el pontífex en el seu tradicional discurs a l’inici de l’any davant el cos diplomàtic internacional.

El màxim representant de l’Església catòlica ha aprofitat per condemnar la propagació de «notícies sense fonament» i ha convidat a tothom a imposar-se «una cura de realitat» davant la pandèmia. «Lamentablement, cada vegada es constata més com vivim en un món de forts contrastos ideològics. Moltes vegades ens deixem influir per la ideologia del moment, sovint basada en notícies sense fonament o en fets poc documentats,» ha dit davant ambaixadors i representants dels 183 països acreditats a la Santa Seu.

Notícies relacionades

Així mateix, el papa Francesc ha destacat la importància de les vacunes i el seu paper a l’hora de disminuir la incidència del virus en la població. «Les vacunes no són instruments màgics de curació, sinó que representen, certament, juntament amb els tractaments que s’estan desenvolupant, la solució més raonable per a la prevenció de la malaltia», i ha acabat fent al·lusió a la «crua realitat» a què el virus ens exposa.

El pontífex argentí, de 85 anys, s’ha pronunciat en nombroses ocasions a favor de les campanyes de vacunació contra la covid i ha tornat a demanar «que les regles monopolistes no constitueixin ulteriors obstacles a la producció i a un accés organitzat i coherent als tractaments en l’àmbit mundial».