Sinistre

Un accident de trànsit en un túnel colombià deixa set morts i 33 ferits

  • Un camió es va quedar sense frens i va col·lidir amb uns altres 15 vehicles

ambulancias

ambulancias

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys set persones van morir i unes altres 33 van ser ferides en un accident que va passar aquest dimarts en un túnel de la carretera que comunica a les localitats de Cajamarca, al departament del Tolima, amb Calarcá, al Quindío, van informar autoritats viàries de Colòmbia. El cap de Trànsit i Transport del Tolima, capità Andersson Arana, va dir que un camió tractor va perdre els frens i va xocar amb uns altres 15 vehicles al túnel Los Venados, posat en servei a finals de l’any passat com a part del complex de La Línea. «El fet fatídic deixa set persones mortes i 33 persones lesionades que van ser remeses als hospitals de la regió», va dir el capità Arana.

Per la seva part, el secretari de Salut del Tolima, Jorge Bolívar, va dir a periodistes que la majoria dels ferits van ser enviats a l’hospital Santa Lucía de Cajamarca. Bolívar va afegir que al lloc del sinistre van ser enviades 13 ambulàncies que han atès i traslladat els ferits.

Notícies relacionades

A causa de l’accident el pas de vehicles va ser restringit i es va formar un embús en aquesta carretera per on diàriament transiten milers de vehicles que transporten passatgers i càrrega. El túnel Los Venados és part d’un complex d’obres inaugurades el novembre passat pel president colombià, Iván Duque, per posar completament en servei el túnel de La Línea. Aquest complex de túnels i viaductes és fonamental per travessar la Serralada Central dels Andes i d’aquesta forma agilitar el transport terrestre de passatgers i càrrega entre el centre i el sud-oest del país.

Entre l’1 i el 25 de desembre de l’any passat va haver-hi 1.439 accidents en carreteres del país que van deixar 409 morts, segons xifres de la Direcció de Trànsit i Transport (Ditra).