Cinc morts per Nadal en una matança al nord-est del Brasil

Cinc morts per Nadal en una matança al nord-est del Brasil

André Coelho / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

Cinc homes han sigut assassinats a trets i sis més han resultat ferits aquest dissabte a la ciutat de Fortaleza (al nord-est del Brasil), després de ser atacats per un grup d’encaputxats que han irromput al lloc on eren reunits celebrant el Nadal, segons van informar fonts oficials.

La matança ha tingut lloc de matinada en un camp de futbol del barri de Sapiranga on, segons testimonis que ha recollit la policia, els sospitosos havien dispersat unes hores abans diverses persones i famílies de la comunitat que confraternitzaven al carrer.

D’acord amb les autoritats, els sospitosos han fugit amb un vehicle i dues motocicletes després de perpetrar el crim i els ferits han sigut socorreguts per veïns, que els han traslladat a un hospital pròxim.

Tres detinguts

Fins al moment, tres persones han sigut detingudes per la policia, que s’ha apoderat d’armes que possiblement han sigut utilitzades en la matança.

Notícies relacionades

La policia ha assenyalat que els motius de l’acció estan sota investigació, però d’acord amb testimonis recollits per les autoritats, el crim podria haver-se ocasionat per una disputa entre grups de delinqüents de la regió, ja que algunes víctimes tenien condemnes en el seu historial.

Amb la d’aquest dissabte, ja són set les matances ocorregudes a la capital de l’estat de Ceará aquest any –més del doble de les tres que hi va haver el 2020–, uns crims que han deixat un saldo de 32 víctimes mortals el 2021.

Temes:

Brasil Nadal