Crisi sanitària

Els EUA aixecaran les restriccions imposades després d’òmicron a diversos països africans

El país deixarà de vetar l’entrada als viatgers a partir del 31 de desembre

Els EUA aixecaran les restriccions imposades després d’òmicron a diversos països africans

Jose Luis Roca /EPC

1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units aixecaran el 31 de desembre les restriccions de viatge que va imposar a vuit països africans per frenar la propagació de la variant òmicron de coronavirus, va informar aquest divendres a Twitter un portaveu de la Casa Blanca.

Actualment els viatgers procedents de Sud-àfrica, Botswana, Zimbàbue, Namíbia, Lesotho, Esuatini (abans Swazilàndia), Moçambic i Malawi tenen prohibida l’entrada en territori nord-americà, una decisió anunciada el 26 de novembre «per extrema precaució», recorda la Casa Blanca.

L’aixecament es deu a dues raons essencials. Primer, perquè se sap que «les vacunes actuals protegeixen eficaçment contra una forma greu (de covid-19) relacionada amb òmicron, sobretot després d’una dosi de reforç».

Notícies relacionades

I també perquè «els viatgers internacionals procedents d’aquests països no tindran un impacte significatiu en el nombre de casos als Estats Units», a causa que la variant òmicron ja s’ha propagat molt al país, ha afirmat el portaveu de la Casa Blanca.

Mesura criticada

El govern del president nord-americà Joe Biden va rebre una pluja de crítiques per haver imposat i mantingut aquestes restriccions de viatge que afecten només al sud de l’Àfrica malgrat que la nova variant del coronavirus es propagava a gran velocitat per tot el món.