Japó

Un incendi a Osaka deixa 25 morts

  • Una ferida crítica mor com a conseqüència del foc, l’autor del qual és un dels dos supervivents, tots dos greus

Un incendi a Osaka deixa 25 morts
2
Es llegeix en minuts
EFE

El nombre de morts en un incendi recent aparentment provocat a Osaka, a l’oest del Japó, s’ha elevat a 25 després de la mort aquest dimarts a la matinada d’una noia que es mantenia en estat crític. El sospitós d’haver incendiat una clínica de medicina interna i psiquiatria ubicada en un cèntric barri de la ciutat ha sigut identificat com a Morio Tanimoto, de 61 anys, i és una de les dues persones que es mantenen en estat greu entre les 27 que van ser traslladades a diversos hospitals després de l’atac. La policia continua la investigació per aclarir el succés, un dels incendis recents més mortífers del país asiàtic.

Tanimoto, pacient del centre, hauria tingut la intenció d’emular l’incendi provocat el 2019 a l’estudi d’animació Kyoto Animation, en el qual van morir 36 persones, segons detalls de la investigació publicats avui per l’agència de notícies Kyodo. Els investigadors van trobar un article de diari sobre l’incendi de fa dos anys a la casa on vivia Tanimoto, que un mes enrere havia comprat 10 litres de gasolina, igual com va passar en l’incident del 2019, que els va portar a pensar que hauria intentat utilitzar un mètode similar. L’home va al·legar en el moment de la compra del combustible, per a la qual cosa és necessari identificar-se, que era per a la seva motocicleta.

Notícies relacionades

D’acord a la informació filtrada fins ara, es va produir un incendi a la vivenda de Tanimoto mitja hora abans de l’incendi a la clínica divendres passat, dia 17, per la qual cosa la policia sospita que l’home podria haver intentat encendre una mica de gasolina abans de l’atac planificat. La policia creu que Tanimoto també hauria intentat segellar la sortida d’emergència de la clínica un dia abans per evitar que la gent s’escapés. Aquesta suposició es basa en unes declaracions que el director de la clínica, Kotaro Nishizawa, de 49 anys, li va fer a la seva dona en la vigília de l’incendi. Li va dir que havia trobat cinta adhesiva a la porta de la sortida d’incendis i que l’havia retirat. Nishizawa es troba entre les 25 víctimes mortals.

Les imatges de les càmeres de seguretat mostren que l’incendi va esclatar entre un i dos minuts després de l’arribada de Tanimoto. L’investigat va col·locar una bossa de paper a l’àrea de recepció i les flames es van elevar ràpidament després d’ajupir-se a manipular-la. Els investigadors van trobar un encenedor cremat en el punt on es van originar les flames.

Temes:

Incendis Japó