Crisi sanitària global

Sholz adverteix que lluitarà contra els «extremistes minoritaris antivacunes»

El nou canceller fa aquesta advertència després de les amenaces de mort rebudes pel president de Saxònia des del sector antivacunes

Sholz adverteix que lluitarà contra els «extremistes minoritaris antivacunes»

MATTHIAS RIETSCHEL

1
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

El nou canceller alemany, Olaf Scholz, ha promès dimecres mobilitzar recursos estatals contra una «minoria d’extremistes» antivacunes, després de les amenaces de mort contra un líder regional i diverses manifestacions. «El que també existeix avui a Alemanya és la negació de la realitat, les històries conspiradores absurdes, la desinformació, deliberada i l’extremisme violent», ha dit, i a continuació ha promès una resposta «utilitzant tots els mitjans del nostre Estat constitucional democràtic».

Les declaracions del canceller es produeixen el mateix dia que s’ha portat a terme una important intervenció policial a Dresden (Saxònia), arran de les amenaces de mort realitzades a través de Telegram per opositors a la vacunació. Anaven dirigides al ministre-president d’aquest antic estat de la RDA, especialment resistent a les inoculacions i un dels principals focus de la pandèmia a Alemanya.

«Siguem clars: una petita minoria extremista al nostre país s’ha allunyat de la nostra societat, la nostra democràcia, la nostra comunitat i el nostre Estat, i no només de la ciència, la racionalitat i la raó», ha descrit el canceller socialdemòcrata, que va agafar el relleu d’Angela Merkel fa una setmana.

Convèncer els «reticents»

Notícies relacionades

«Respectem les objeccions serioses, escoltem, busquem el debat, estem oberts a la crítica i a la contradicció», ha assegurat el canceller per afegir: «No renunciem a intentar convèncer els qui fins ara s’han mostrat reticents a deixar-se inocular per la força dels fets, la força de la raó o la força del millor argument.

Però «no acceptarem que una petita minoria d’extremistes desinhibits intenti imposar la seva voluntat a tota la nostra societat. Ens oposarem a això amb tots els recursos del nostre Estat de dret democràtic», ha advertit. Les autoritats alemanyes tenen constància de les existència d’entre 15.000 i 20.000 opositors violents a la vacunació.